PAŽNJA: Gazirani sokovi uništavaju bubrege!

Japanski naučnici ispitivali su uticaj gaziranih sokova na bubrege i došli su do zapanjujućih rezultata

  • 3

Prema najnovijoj studiji Univerziteta u Osaki, samo dva gazirana soka na dan mogu da dovedu do simptoma teških oboljenja bubrega.

Na osnovu rezultata prikupljenih na 12.000 zaposlenih ljudi, pokazalo se da šećeri i zaslađivači iz gaziranih napitaka podižu nivo soli u krvi. Naprežući se da pročiste krvne sudove, bubrezi naše telo oslobađaju i od vrlo važnih proteina.

Jedan od prvih simptoma proteinurije jeste višak ovih proteina u mokraći, a nažalost, nakon upornog konzumiranja štetnih napitaka, ovaj proces postaje nepovratan, odnosno prestankom unosa gaziranih napitaka nije moguće povratiti rad bubrega na staro.

Pritom, s izlučivanjem neophodnih proteina iz organizma i otkazivanja bubrega, konzument gaziranih pića postaje podložan i za druga oboljenja poput dijabetesa tipa 2, gojaznosti ili povišenog krvnog pritiska, a samim tim se nalazi i pod znantno većim rizikom od srčanog ili moždanog udara.

Kako se pokazalo, 10 odsto ispitanika koji su pili dva gazirana pića na dan su već nakon tri dana uspeli da razviju prve simptome proteinurije, a ništa bolje nisu prošli ni oni koji su pili samo jednu čašu ili konzervu ovakvog jednog napitka.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anti antifa

    11. novembar 2013 | 12:11

    Nepijem ta stanja,ali sam letos u nedostatku vode uzeo fantu i u momentu osetio bol u stomaku i predelu bubrega.Voda,rakija i pivo

  • lena

    12. novembar 2013 | 02:27

    po ovome sam odavno mrtva.. samo mi niko nije rekao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA