ZBOG STRESA: Sve više žena u Srbiji oboleva od raka!

Prema statističkim podacima od 1999. do 2014. godine broj žena kod kojih je otkriven neki oblik karcinoma veći je za 15 odsto. Doktor Krstić smatra da su poslednje dve decenije na prostoru bivše SFRJ bile stresne za narode i da su doprinele povećanju maligniteta kod ljudi

  • 3
Rak dojke Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos

U Predejanu kod Leskovca danas je održan stručni Simpozijum ginekologa Srbije na kome je učestvovalo oko 200 ginekologa iz 17 medicinskih centara i bolnica.

Načelnik Odeljenja ginekologije, akušerstva i neonatologije Opšte bolnice u Leskovcu Dragan Krstić, rekao je Tanjugu da je broj žena obolelih od malignih bolesti na jugu Srbije u poslednjih 15 godina u stalnom povećanju.

Prema statističkim podacima od 1999.do 2014 godine broj žena kod kojih je otkriven neki oblik karcinoma veći je za 15 odsto. Doktor Krstić smatra da su poslednje dve decenije na prostru bivše SFRJ bile stresne za narode i da su doprinele povećanju maligniteta kod ljudi.

- Ono što se dešava sa nama i zemljama u okruženju to je psiho socijalni stres koji vučemo. Gubitak posla, sirotinja, ratovi, a to je nešto što narušava imunitet i to je nešto što može da se poveže sa povećanjem svih bolesti pa i malignih - objašnjava doktor Krstić. On smatra da nuklearna zračenja nisu sama po sebi preduslov za pojavu malignih bolesti.

Na skupu ginekologa Srbije održana su predavanja o laparoskopskom lečenju karcinoma, o uticaju stresa na trudnice, regenerativnoj medicini i značaju matičnih ćelija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sb.sb

    14. mart 2014 | 20:13

    ne verujem da je baš od stresa već od nato bombi i radijacije

  • Pametnica

    14. mart 2014 | 20:00

    Da li zbog stresa ili zbog osiromasenog uranijuma???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA