SELFI-MANIJA: Zbog seksi fotki sve više žena ide pod nož

U poslednje vreme, broj estetskih zahvata drastično je povećan, i to samo zbog toga što devojke i mlade žene žele da izgledaju fantastično na selfi fotografijama

  • 3

Sve veća popularnost selfija rezultirala je povećanjem broja estetskih hirurških zahvata na licu, pokazalo je istraživanje američke Akademije za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Istraživanjem je utvrđeno da je svaki treći esteski hirurg zabeležio povećani broj zahteva za operacijama nakon što su pacijenti na društvenim mrežama postali svesniji svog izgleda.

- Društvene mreže poput Instagrama, Snapchata i iPhone aplikacije Selfie.im, koje isključivo sadrže fotografije, prisilile su ljude da sebe i svoje telo posmatraju pod mikroskopom i da prema sopstvenim nesavršenostima budu kritičniji nego ikada pre - kaže predsednik akademije Edvard Farior.

On je dodao da te fotografije predstavljaju prvi utisak koji o sebi nude mlade osobe budućim prijateljima, osobama suprotnog pola ili poslodavcima i žele da se predstave najlepšim mogućim licem. Jedan od razloga povećanog broja zahteva za estetskim zahvatima je i zlostavljanje (bullying) na društvenim mrežama.

Prema mišljenju hirurga koji su učestvovali u istraživanju, 69 odsto dece i tinejdžera koji su podvrgnuti estetskim zahvatima, to je učinilo kao posledicu zlostavljanja, a 31 odsto da bi ga sprečilo. Hirurzi su, takođe, rekli i da je njih 58 odsto zabeležilo povećanje broja operisanih osoba mlađih od 30 godina.

Farior kaže da je napredak u neinvazivnim metodama estetskih zahvata, uključujući tehnologije protiv starenja, učinio mogućim odlaganje starenja uz zadržavanje prirodnog izgleda, a uz to se smanjilo i vreme oporavka nakon zahvata. Istraživanje je pokazalo da se žene i dalje češće podvrgavaju estetskim zahvatima od muškaraca - u 2013. godini je 81 odsto svih estetskih hirurških zahvata urađeno na ženama.

S druge strane, za muškarce su najpoželjinje bile injekcije botoksa, hijaluronske kiseline, transplantacija kose i operacije nosa, a za žene zahvati pomlađivanja lica i operacije nosa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hueee

    17. mart 2014 | 23:25

    Kad cujem ovu rec dodje mi da pucam sebi u glavu.

  • pike

    17. mart 2014 | 22:31

    Izbacuje mi se zeludacni sadrzaj od reci SELFI!!!

  • Mohi16

    18. mart 2014 | 00:05

    Smaraju sa tim...Bilo ko sad od nekih poznatih licnosti da uradi nesto ima da bruji cela planeta I svi ima to da rade nesto -.-

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA