≫ 

NE PIŠE U UPUTSTVU: Svaka rerna ima skrivenu funkciju za pečenje koju ćete stalno koristiti

Otkrivamo vam tajnu profesionalnih kuvara, posle kojeg će vam hrana poprimiti ukus i miris kao da je napravljena u vrhunskom restoranu

  • 10

Niste ni sveseni šta je vaša rerna u stanju da uradi. Ovo možda niste primeteili u priručniku kada ste kupili šporet, ali od sada će vam kuvana hrana imati potpuno drugačiji ukus.

Genijalan trik garantuje savršenu pljeskavicu svaki put - a trebaju vam samo 2 stvari iz kuhinje

PROST TRIK koji će učiniti da JEFTINO MESO bude meko i SOČNO kao biftek

NAJVEĆA TAJNA KUVARA: Čime se ZAISTA PREMAZUJU pite, a čime kiflice - za SAVRŠENU BOJU i hrskavost?

Reč je o kuvanju na dnu rerne. Pojedini profesionalni kuvari ovaj metod koriste za spremanje celog pileta ili ćurke, pice i hleba. Donja površina rerne obezbeđuje toplotu i grejanje koje je u bliskom kontaktu sa onim što kuvate. To hrani daje specifičan ukus.

Da biste to postigli, "Food52" savetuje uklanjanje ramova i postavljanje papira za pečenje. Za najbolje rezultate rernu podgrejte na 220-250 stepeni Celzijusa.

Prvo i najvažnije, ova tehnika možda neće funkcionisati kod svih tipova rerni, što zavisi od materijala od kojeg je sagrađena. Proverite da li je metalno dno dovoljno čvrsto da izdrži težinu vaše hrane. Pored toga, neko posuđe ne podnosi dobro visoke temperature. Imajte na umu da tamno metalno posuđe brže apsorbuje toplotu, dok lagani metali smanjuju proces sagorevanja.

Isto tako, pojedine rerne imaju otvore na dnu koji mogu da izazovu problem ako se blokira ili zatvori. Ovaj dizajn je čest kod gasnih pećnicama. Najbolje je da direktno proverite sa proizvođačem ako nije jasno navedeno u uputstvu.

Da li ste ikada pokušali da spremate hranu na dnu rerne? Javite nam kakve ste rezultate postigli i da li ste zainteresovani da probate ovu tehniku?

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA