≫ 

Za samo 60 sekundi saznajte koliko godina ćete još živeti zdravo

Na vrlo lak i zanimljiv način možete da otkrijete još koliko vam je godina života ostalo

  • 0

Kako biste došli do tog famoznog broja, sve što treba da uradite je da unesete tražene podatke i na kraju ćete dobiti prognozu koliko godina kvalitetnog i zdravog života.

3 naučnika su upravo dobila Nobelovu nagradu jer su otkrili kako "telesni sat" funkcioniše - i smrtonosne posledice koje vrebaju kada pokušavamo da ga promenimo

Doktor Anđeline Džoli otkrio koja hrana štiti od raka dojke - i razbio jednu veliku zabludu

LICE OTKRIVA OPASNOST: Ženama koje imaju ovaj problem sa kožom prete 2 ozbiljne bolesti

Profesor Jejaraj Vadivelo sa Univerziteta Konektikat napravio je online kalkulator koji izračunava koliko godina života nam je preostalo.

Foto-ilustracija: Profimedia/Fancy

Samo unesite podatke kao što su pol, godine, težina, visina, edukacija, visina prihoda, kakva vam je ishrana, koliko spavate, koliko vežbate i kakva vam je istorija vožnje. Tu su i pitanja da li pušite, imate li dijabetes tipa 2, konzumirate li alkohol i kakva vam je sadašnja zdravstvena situacija.

Primera radi, kako piše 24sata.hr, muškarac star 60 godina koji redovno vežba, zdravo se hrani, ima zdrav indeks telesne mase I spava najmanje 8 sati dnevno prema ovoj računici ima još 13 godina zdravog I kvalitetnog života.

Kako biste videli vaše rezultate, kliknite OVDE i zabavite se.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA