≫ 

Evo što vas očekuje u 2018. godini - ako 1. januar niste dočekali u crvenom donjem vešu

Mnogi veruju da je veoma važno nositi crveni donji veš 31. decembra

  • 3

Postoji verovanje da nošenje crvene boje priziva sreću u novoj godini i zato je preporuka imati nešto te boje na sebi poslednjeg dana stare godine. Ako to niste obukli, tada bi sreća mogla da vas zaobiđe - naravno, ako verujete u drevne mitove.

MITOVI O PLODNOSTI: Ovako (ne)ćete zatrudneti

Mnoge žene u novu godinu ulaze u crvenom donjem vešu. Na taj način, osim što usrećuju svoje muškarce (ako ih imaju), prizivaju i više strasti u život, kao i više seksa.

Međutim, crveno rublje nije rezervisano samo za žene, i muškarci je trebalo da ga nose u staroj godini ukoliko su želeli da prizovu više sreće u svoj ljubavni život.

Kako je nastao taj običaj?

Foto: pixabay.com

Nošenje donjeg veša crvene boje zapravo datira iz davnih vremena kada je spaljivanje vještica bila sasvim normalna pojava. Tada se crvena povezivala s krvlju, đavlom i čarobnjaštvom.

Bio je to razlog zašto tu boju nije bilo pametno nositi javno - sledile su oštre kazne. Tako su ljudi počeli crvenu boju da nose ispod odeće, u obliku krpica. Mnogi su verovali kako to simbolizuje život i sunčevu energiju, a kasnije je nošenje krpica crvene boje zamenila odeća i seksi donji veš.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA