≫ 

Ne dajte da vas prevari! 5 stvari koje morate da tražite od majstora za popravke

Svi znaju kakve glavobolje majstori umeju da zadaju, zato naučite par trikova i odaberite najboljeg

  • 4

Na sam spomen bilo kakve popravke u kući, većini se diže kosa na glavi. Danas je teško pronaći nekoga ko nije imao bar jedno neprijatno iskustvo s radovima u kući ili stanu. Upravo zato, pred vama je spisak najvažnijih stvari koje morate uraditi pre nego što pozovete majstora.

Zaboravite na plave - 10 nepoznatih činjenica o smeđim očima koje će vas ostaviti bez teksta

Da više ne odlažete ono što morate da radite po kući, samo da se ne bi ganjali sa majstorima, isprobajte ovih par trikova. I ne zaboravite da ukoliko niste zadovoljni majstorima ili radovima, imate pravo da ih menjate, pa čak iako je to u sred radova.

Samo za buduće plavuše! Ovaj trik će vam pomoći u izboru idealne nijanse

via GIPHY

1. Pronađite majstora preko lokalnih preporuka

Nema ništa gore od suočavanja sa oglasima i pokušaja da nađete majstora "na slepo", bez informacija o tome kako radi svoj posao. Zato se obratite svojim susedima ili porodici i tražite preporuku.

2. Raspitajte se o licenci za rad

Kada se upuštate u veće popravke, ili kada vam, na primer, trebaju građevinski zahvati na kući koje će vam izvoditi građevinska firma, obavezno tražite licencu za rad na uvid. Ona je dokaz da su svi radnici u firmi osposobljeni i školovani za radove koje izvršavaju.

Pixabay

3. Tražite cenovnik

Pre popravke ili početka radova obavezno tražite cenovnik i procenu koliko bi čitav postupak trebalo da traje. Cenovnik mora da sadrži kompletnu specifikaciju svih radova i materijala koji su potrebni za njihovo izvođenje. U obzir uzmite i nepredviđene troškove do kojih može doći i uračunajte još 10 procenata od predviđenog ukupnog iznosa. Ne pristajte na cenkanje i izmišljanje nepostojećih problema usred radova.

4. Zahtevajte ugovor i garanciju

Ovo se pre svega odnosi na veće popravke i radove kod kojih ćete potrošiti veće iznose novca. Naravno, zapamtite da i kod najmanje popravkeimate pravo na garanciju, a pogotovo kod velikih gde vam stručno i kvalitetno izvedeni radovi moraju biti pismeno zagarantovani.

Pixabay

5. Tražite račune

Ako, prema dogovoru, majstor umesto vas sam kupuje ono što mu je potrebno za popravku, obavezno mu napomenite da očekujete sve originalne račune kako biste bili sigurni da je kupio materijale koji su dogovoreni cenovnikom.

Važan savet:

Majstori koji stvarno znaju da sve poprave su danas prava retkost i ako vam se neko pokuša nametnuti kao osoba koja će srediti sve od slavine koja curi do električnih instalacija – budite oprezni. Pošteni majstor priznatće vam da nije najbolja osoba za popravku u koju se ne razume i daće vam kontakt osobe koja će to stručno da uradi.

Daljinac

(Telegraf.rs / zadovoljna.dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beverly

    27. februar 2018 | 10:22

    Prvo trba naći majstora. Ako niste primetili svi koji su kvalitetni imaju posla preko glave. A ostali su otisli u svet. Prema tome kad cene budu kao u svetu za majstorske usluge moći ćete da birate. Sad za 20€ je dobro da hoće neko i da dodje bilo gde. Ps. Nisam majstor, nego poslodavac.

  • Teoreticar

    27. februar 2018 | 15:27

    Jako je tesko reci za nekog u danasnje vreme da je majstor... Prvo se treba raspitati o iskustvu i radovima ponudjenih "majstora" pa tek onda sve ostalo... Papirologija i ostale stvari su ciste gluposti posto bi u vecini slucajeva sami "majstori" trebali traziti pisanje i potpisivanje ugovora zato sto se musterije vrlo lako predomisle i onda se pravi problem...

  • The Spatula

    27. februar 2018 | 12:42

    Ubi nas, sto se svi u sve razumeju. I svima je to, lako cemo, cas posla... I naravno, da bude sto jeftinije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA