≫ 

6 grešaka koje pravite sa grudnjakom, a niste ni svesne da ga tako uništavate

Ženama su grudnjaci potrebni svakog dana, ali oni zahtevaju opreznu upotrebu

  • 0

Grudnjaci su jedna od osnovnih stvari koja je potrebna svakoj ženi, ali iako izgledaju jednostavno oni zahtevaju jako opreznu upotrebu kako bi duže trajali.

Otkrila je veličinu grudnjaka koji nosi kraljica Elizabeta i time izazvala njen bes

Svaka žena zna koliko joj je vremena potrebno da pronađe najbolji mogući grudnjak koji će joj pružati najbolju potporu. Ukoliko je grudnjak loš, onda naše grudi gube oblik, kičma biva opterećena, kvari se položaj tela i opšti utisak je da ste na mukama.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Kako biste sve ovo izbegle i produžile životni vek vašem grudnjaku, morate da znate kako da ga pravilno koristite i održavate.

Menjajte grudnjake

Ukoliko nosite vaš omiljeni grudnjak svakog dana, vreme je za šoping. Mnoge od nas prave ovu veliku grešku, ali eksperti savetuju da jedan isti grudnjak ne nosimo dva dana zaredom jer je elastinu koji sadrži grudnjak potrebno vreme da se vrati u prvobitni oblik. Zbog toga se vaši grudnjaci brzo rastegnu i opuste, jer im ne date vremena da predahnu. Ovako ćete sačuvati elastičnost u bretelama i samom grudnjaku pa će vam od duže davati adekvatnu podršku telu.

Perite grudnjak nakon 2 do 3 nošenja

Foto-ilustracija: pixabay

Prečesto pranje može da skrati njihov vek trajanja. Perite grudnjake nakon 2 do 3 nošenja jer ćete tako da ih održavate čistim i u dobrom obliku. Tokom letnjih meseci nosite one od materijala koji se brzo suši kako biste sprečili prečesto pranje.

Koristite deterdžent bez alkohola

Uverite se da je vaš prašak dovoljno nežan prema vašem vešu i da od sastojaka ne sadrži alkohol koji isušuje elastin u vašim grudnjacima. Ovi praškovi su dizajnirani tako da otklanjaju fleke dok u isto vreme čuvaju materijal i time će vaš grudnjak duže da traje.

Perite ih na ruke

Jednostavnije je nego što mislite. Napunite lavabo hladnom vodom, sipajte malo praška i ubacite vaš grudnjak. Potopite ga na 10-ak minuta, ocedite i okačite da se cedi. Brže je nego kada ga perete u veš mašini.

Zakopčajte grudnjake i perite ih u mrežici za veš

Pixabay.com

Kako biste sačuvali vaše grudnjake od deformiteta tokom pranja u veš mašini, zakopčajte ih i stavite u mrežicu za pranje veša. Perite ih u programu za nežno pranje i osetljive materijale, uz obaveznu nisku temperaturu vode. Ukoliko zakopčate brus sprečićete da se on zakači za neki drugi predmet i nepotrebno se uvrti i rastegne.

Okačite ga da se suši

Apsolutno nikad ne smete da stavite grudnjak u mašinu za sušenje veša! Toplota uništava elastin i može da dovede do topljenja platičnih kopči na grudnjaku, piše verilymag.com. Nakon pranja, ispravite lepo korpice i okačite grudnjak da se suši. Okačite ga tako što ćete štipaljkama zakačiti traku koja ide oko grudi, a nikako za bretelice. Tako ćete samo nepotrebno rastegnuti bretele i brže ćete baciti grudnjak.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA