≫ 

Evo zašto morate da prestanete da u sudoperu prosipate vodu u kojoj se kuvala testenina

Testenina je svim domaćicama spas u zadnji čas kada treba da spreme brzi obrok, ali mnoge prave ovu veliku grešku

  • 0

Pored toga što se brzo sprema, ona je jako ukusna i daje vam mogućnost da je kombinujete sa mnogo drugih sastojaka, a testenina može da bude i slatka i slana.

UVREDA ZA PRAVE ITALIJANE: Ako stavljate pastu u ovo jelo - pravite veliku grešku koja može da vas skupo košta

Ne treba mnogo mudrosti da se ona spremi jer je sve što trebate da uradite da sipate testeninu u vodu koja je provrela i kuvate je onoliko minuta koliko vam je naznačeno na kesi. E sad, problem je u tome što svi pravimo istu grešku kada kuvamo testeninu – vodu u kojoj se testenina kuvala prosipamo u sudoperu!

Foto-ilustracija: Pixabay.com/Iskoristite vodu u kojoj se kuvala testenina da napravite savršeni sos koji ćete poslužiti uz nju.

Prava je šteta što ovo praktično "tečno zlato" bacate u sudoperu kada ga možete iskoristiti na jako dobar način. Tu vodu možete da iskoristite za zgušavanje sosa za testeninu. Stručnjaci za kuvanje kažu da domaćice kod kuće tako uzalud bacaju "tečno zlato", piše Huffington Post.

Testenina je napravljena od brašna i tokom kuvanja ispušta skrob koji je odličan za pravljenje sosa za testeninu. Voda u kojoj se testo kuvalo može da posluži kao emulgator kako bi vaš sos bio gust. Stručnjaci naglašavaju da ova voda može da učini sos manje masnim i da mu svilenkastu strukturu.

Video: Saznajte najlakši način kako da napravite domaću pastu

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA