≫ 

UVREDA ZA PRAVE ITALIJANE: Ako stavljate pastu u ovo jelo - pravite veliku grešku koja može da vas skupo košta

Dodavanje paste ovom jelu vam izgleda kao dobra ideja, ali razmislićete ponovo kada vidite šta su posledice

  • 4

Kada spremate pastu, birate sastojke koji su najzdraviji i koji neće doprineti vašem gojenju. Ali savetuje se dodatan oprez kod upotrebe određenih dodataka.

Sledeći put kada budete kuvali pastu, obavezno sipajte so - ne da bi bila slana, već zbog mnogo važnijeg razloga

Konzumiranje testa za obrok dovodi do podizanja nivoa šećera u krvi, a dresing za salatu često je prepun kalorija. Tako umesto da napravite zdrav obrok, vi na kalorije iz testa dodajete još i kalorije iz dresinga.

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Dodavanje zeleniša i povrća u pastu može da bude dobro jer tako smanjujete količinu testa koju pojedete i umesto da se predete testom vi unosite zdrave namirnice, piše Popsugar. Kada dodajete pastu u salatu pravite grešku jer tako povećavate zapreminu salate i smanjujete količinu povrća koje pojedete.

Ukoliko želite da dodate neke žitarice u salatu, onda birajte cela zrna žitarica koja su bogata vlaknima i vitaminom B koji vas drže sitim i daju vam energiju.

Foto: pixabay.com

Kako biste jeli pastu kao pravi Italijani, morate da znate da se ona ne meša sa salatom niti se jede zajedno sa njom. Pasta se služi kao glavno jelo i to samo pasta. Pojedite prvo pastu pa tek onda pređite na salatu.

Jedino povrće koje se preporučuje za pastu je paradajz, crni i beli luk i paprika. Zeleniš poput peršuna i rukole možete da koristite u spremanju sosa za pastu ili kao ukras za serviranje. Izbegavajte kombinaciju zelene salate i paste, kao i dodavanje pečuraka, šargarepe i slično. U moru recepata i gotovih jela od paste na koje nailazimo koristi se ovo povrće, ali ukoliko želite da smršate ili održite svoju figuru, jedite iz dva tanjira: iz jednog pastu, a iz drugog salatu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    24. novembar 2017 | 15:11

    Pasta se u italiji jede kao predjelo.

  • Aleksandra

    24. novembar 2017 | 13:11

    Italijani nemaju ništa protiv paste u salatama, čak su izmislili posebnu pastu samo za salate.

  • VAN

    24. novembar 2017 | 21:41

    Pasta i pice su u prošlosti bili sirotinjska hrana italijana, koja se kombinovala sa svim drugim namirnicama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA