≫ 

Reklama poznatog brenda donjeg veša zabranjena zbog detalja na posteru koji vređa žene

Kampanje za donji veš svako malo nađu se u centru pažnje zbog nekog skandala

  • 5

Najnoviji skandal vezan je za firmu koja se bavi prodajom donjeg veša iz Glazgova, a kampanja je zabranjena zato što se bavi objektivizacijom žena.

Ovako izgleda telo prave majke: Krisi Tajgen se slikala u "bapskim gaćama" i zaradila aplauz svih porodilja

Jedan od nadzornih organa zadužen za reklame (Advertising Standards Authority) zabranio je reklamu koja objektivizira žene. Jedan od postera koji promoviše donji veš brenda Silks, prikazuje ženu u vešu koja se naginje ka napred pokazujući svoje grudi. Slika je praćena tekstom "Izazovite ovu sezonu".

Poster se pojavio u decembru, a ono što je najviše uznemirilo nadležne jeste to što na slici model nema glavu, već je akcenat na njenom zgodnom telu. Prema rečima nadležnih poza u kojoj je model treba da aludira na seks, a cela fotografija poziva posmatrače da žene vide kao seksualni objekat.

Grupa je ukazala na objektivizaciju žena i stavila zabranu na širenje reklame dalje. Kampanja je privukla pažnju svih nadležnih za reklame koji su zaduženi za primenu zakona iz oblasti reklamiranja.

VIDEO: Na ovoj devojci se kupaći kostim ne primenćuje baš najbolje

(Telegraf.rs/sputniknews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobro jutro

    7. jun 2018 | 11:33

    Kakvi bolesnici i izčašeni mozgovi ! Žena je najlepši cvet što je Bog stvorio ! Ništa lepše i ništa kvalitetnije ne postoji na planeti.

  • Max

    7. jun 2018 | 12:40

    Pa sta fali objektivizaciji zene? One same se objektivizuju naduvavanjem usta i svega ostalog.

  • Boban

    7. jun 2018 | 14:00

    Povećavaju grudi, guzice, pumpaju usne,... a onda su muškarvi krivi kad se ponašaju seksistično prema njima. Drage devojke same ste svele svoju vrednost na nekoliko mililitra silikona i botoksa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA