≫ 

5 najbizarnijih stvari koje je Entoni Bordejn ikada pojeo

Entoni Bordejn preminuo je u 61. godini života, a svet će ga zauvek pamtiti kao čoveka koji nam je približio brojnu čudnu, a ponekada i krajnje bizarnu hranu iz celog sveta.

  • 2

Zahvaljujući svom avanturističkom duhu, tokom svojih epskih kulinarskih putovanja, Bordejn je ponekada nailazio i na stvari koje nikome ne bi preporučio.

Najpoznatiji kuvar i televizijska ličnost, Entoni Bordejn izvršio samoubistvo (FOTO) (VIDEO)

- Tokom 14 godina putovanja po svetu, propustio sam možda samo jedan dan posla i snimanja i to zbog problema sa određenom hranom, izjavio je Bordejn u intervjuu za The Daily Beast.

A za taj jedan izostanak krivo je trovanje hranom u Liberiji kada je svoj obrok imao u divljini i ne tako higijenskim uslovima.

Foto: AP/Tanjug

Ipak, ovo iskustvo ga nije sprečilo da nastavi da dalje putuje i proba svu moguću hranu po svetu koja je mogla da mu dođe pod ruku.

Bordejn je proživeo sve, od restorana sa 5 zvezdica do ulične hrane - i sve je to radio sa ciljem da pomogne ljudima da spuste svoj gard i uživaju u novim životnim iskustvima.

U svom pohodu da obrazuje svet o različitim svetskim kuhinjama i njihovim kulturama, Bordejn je probao brojne lokalne specijalitet od kojih bi se mnogima prevrnuo želudac, a ni on sam u nekoliko prilika nije prošao baš najbolje.

Možda najbizarnija stvar koju je pojeo bila je hakarl, sušena ajkula koja prolazi kroz specifičan proces fermentacije i potom se suši 5 meseci. I sudeći po njegovoj reakciji, to je definitivno bilo jelo koje nikada više ne bi želeo da pojede u životu, verovatno zbog jakog mirisa amonijaka.

Ali još dve stvari su mu ostale u ne tako pozitivnom sećanju:

Foto : AP/Tanjug

Balut

U pitanje je jaje sa fetusom patke koje definitivno nije za svačiji stomak, a Bordejn ga je probao u Vijetnamu 2006. godine.

Penis bika

Ovo jelo Bordejn je opisao kao "gumu iz pakla", mislimo da to govori sve.

Testisi ovce

Ovaj delikates Bordejn je probao u Maroku.

Anus bradavičaste svinje

Ovo je po njemu bilo najgore jelo koje je u životu probao, a sve se desilo u Namibiji.

Bordejn je patio prilikom svakog zalogaja jer je anus u sebi imao i prašinu, pesak i fekalije.

VIDEO: Ovaj sport, zbog specifične ishrane, vodi u SMRT

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA