≫ 

Evo zašto hranu nikako ne smete da čuvate u ormariću iznad šporeta

Kuhinjske ormariće treba redovno čistiti, a osim mešavine sirćeta i vode možete korsititi i alkohol

  • 0

Topla i vlažna mesta nikad nisu dobar izbor za skladištenje hrane i ostalih jestivih namirnica, a dodatni razlog za to je što moljci obožavaju takva "staništa". Zato hranu nikada ne čuvajte u kuhinjskim ormarićima koji se nalaze odmah iznad šporeta.

Dijeta za grip: 9 namirnica koje morate da jedete i 4 stvari koje bi trebalo da izbegavate po svaku cenu

Namirnice je najbolje čuvati u posebnim teglama ili posudama sa dobrim poklopcima. Hrana u plastičnoj ambalaži je lak plen za moljce, ali i za druge insekte jer lako ulaze unutra i polažu jaja. Male štetočine obožavaju integralne žitarice, posebno smeđ pirinač, heljdu, i brašno.

Namirnice je najbolje čuvati u posebnim teglama ili posudama sa dobrim poklopcima Foto: Pixabay.com

Prerađene žitarice su otpornije na insekte i manje su kvarljive jer im se tokom obrade skidaju ulje i kliceNeprerađene namirnice sadrže mast koja ih čini kvarljivim i osetljivijim na insekte. Kuhinjske ormariće treba redovno čistiti, a osim mešavine sirćeta i vode možete korsititi i alkohol.

Moljci i insekti ne podnose miris pačulija, kedra i lovora. Lovor ima intenzivan miris koji sprečava moljce da uđu u ormariće pa ih uvek držite na policama.

Prerađene žitarice su otpornije na insekte i manje su kvarljive jer im se tokom obrade skidaju ulje i klice Foto: Pixabay.com

VIDEO: Zbog specifične ishrane, ovaj SPORT vodi u BOLESTI

(Telegraf.rs / Izvor: zdravakrava.24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA