≫ 

30 DANA JE VEŽBALA SVAKO JUTRO: Pogledajte šta joj se sve tačno dešavalo iz dana u dan - i koju je cifru vaga pokazala na kraju

Jedna hrabra mama odlučila je da skrati svoje vreme za dragocen san i provede ga u teretani - a rezultati su je oduševili

  • 0

Ova mama odlučila je da svakog jutra trenira, bez obzira na sve životne obaveze, 30 dana je ustajala ranije i kretala u teretanu.

Trbušnjaci i definisani mišići: Kada otkrijete koliko godina ZAISTA ima - i vi ćete koristiti njegov trik sa tuširanjem (FOTO)

6 stvari koje NIKAKO ne smete da jedete ili pijete pre treninga

Pogledajte šta joj se tokom tog perioda sve dešavalo:

Zašto baš ujutro?

Foto-ilustracija: Profimedia

Jutarnje vežbe pomažu metabolizmu da se ubrza i zbog toga tokom dana sagorevamo više kalorija - tako barem tvrde stručnjaci.

Kako bih videla da li je to istina, odlučila sam da na svojoj koži isprobam ovu tvrdnju. kako ne bih poklekla već tokom prve nedelje, rešila sam da treninge posmatram kao poslovnu obavezu.

Mada, s obzirom na to da sam majka, rano ustajanje mi nije problem. Tih sat ili dva vremena mira pre nego što se deca probude i nastane opšti haos, za mene nemaju cenu, a odlazak u teretanu samo je pojačao taj osećaj.

Na sreću po mene, vrata teretane u koju sam krenula otvaraju se u 5.30, a moja porodica se ne budi pre 7. Zato bih uključila alarm, obukla odeću za trening i iskrala se iz kuće svako jutro.

Sa treninga sam se vraćala pre nego što bi se svi probuili ili bi u tom trenutku tek počinjali da se bude.

Kakav je osećaj?

Foto: Profimedia

Neko mi je jednom rekao da su jutarnji treninzi poput tajne, a sada i ja imala svoju tajnu.

Bez obzira na to koliko loš bi mi prethodan dan bio, uvek je postojala jedna dobra stvar - jutarnji trening.

Sutradan bi se nakon vežbanja osećala ispunjenom i zadovoljnom. Imala bih više energije i fokus mi je bio znatno bolji. Taj ritual mi je pomagao da se spremim za novi dan i zaboravim sve jučerašnje probleme.

Stvari koje bi mi inače podigle pritisak sada su izgledale podnošljivije. Lakše sam mogla da sagledam stvari i bila sam znatno pozitivnija.

Bila sam manje nervozna, tužna ili besna.

Bolje sam spavala

Foto: Profimedia/ Alamy

Zasta je istina. Tokom mesec dana koje sam ujutro provodila u teretani, spavala sam kao beba. U krevetu bih već bila oko 22h, a moj um kao da je znao da je došlo vreme za odmor.

Još jedna velika promena bila je to što bi odlaskom u krevet prestala da razmišljam o svim obavezama koje me čekaju ili stvarima koje su me tog dana izbacile iz takta. Zaspala bih istog trenutka kada bih spustila glavu na jastuk.

Rezultat

Moram da priznam da tokom 30 dana nisam propustila nijedan trening - doduše, slušala sam svoje telo i usporavala ritam onih dana kada je to bilo potrebno.

Znala sam da ću nakon samo jednog propuštenog treninga prestati da dolazim u teretanu, iako znam da doktori preporučuju dane odmora i pravljenje pauza kako bi se mišići oporavili.

Kako je taj mesec prošao, zadržala sam svoju novu jutarnju rutinu.

Prednosti su bile isuviše velike da bih ih se odrekla, plus - izgubila sam 2 kilograma a da nisam napravila nijednu drugu promenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA