Mršavite po receptu ekonomista: Zaboravite na kalorije i držite se ovih jednostavnih pravila

Držeći se ovih pravila dvojica ekonomista smršala su 20 i 34 kilograma

  • 0

Kao što država koja je u debelom dugu mora da prihvati mere štednje da se izvuče iz duga i osoba koja je predebela smršaće samo ako se disciplinovano drži tih istih mera”. 

10 provereno najboljih namirnica za brzo i lako mršavljenje

Američki ekonomisti Kristofer Pejn i Rob Barnet odlučili su da smršaju pomoću nauke - i to ekonomske nauke. I u tome su uspeli - jedan je smršao 20, a drugi čak 34 kilograma. Sada su objavili i knjigu "Dijeta ekonomista: iznenađujuća formula mršavljenja".

U knjizi se autori vrlo malo bave nutricionističkom vrednošću hrane i kalorijama i ne daju komplikovane recepte i jelovnike.

Stvar je, po njima, jednostavna: kao što država koja je u debelom dugu mora da prihvati mere štednje da se izvuče iz duga i osoba koja je predebela smršaće samo ako se disciplinovano drži tih istih mera, koje je u praksu najlakše sprovesti uz takozvana meta-pravila, piše Nedeljnik.

Pojam koji postoji u bihevioralnoj ekonomiji, meta-pravilo je unapred postavljeno pravilo koje pokriva sve situacije. Pejn i Barnet tako su, na primer, za pravilo postavili da za ručak radnim danom jedu samo salatu. Na taj način smanjuje se mogućnost izbora, a samim tim i mogućnost prejedanja.

Jelovnik je sveden na jedan pošten obrok dnevno, dok su ostali obroci super jednostavni - pahuljice, supa, salata.

Ekonomisti predlažu i još neke praktične mere štednje: u restoranu uvek naručite najmanju porciju, kupujte hranu online i što češće jedite kod kuće.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA