Rešite sve probleme sa kosom uz pomoć čarobnog kokosovog ulja

Kokosovo ulje je jedan od najvrednijih darova prirode našoj lepoti

  • 0

Super hrana, u koju se ubraja kokosovo ulje, pomaže da negujemo našu lepotu i zdravlje kako iznutra tako i spolja, a ovo ulje se koristi u spravljanju mnogih proizvoda za negu lica i tela, kose ali i kod proizvoda za zaštitu tokom sunčanja.

"Stavljala sam kašičicu kokosovog ulja u kafu svakog jutra i nakon 20 dana nisam mogla da poverujem u ono što vidim"

Ovo ulje može da učini čuda za vašu kosu i stimuliše njen rast, neguje boju, a u Maleziji, na Filipinima i Burmi ovo ulje se koristi u nezi kose i to na više načina.

Sprečava opadanje kose

Foto-ilustracija: Profimedia/Ako primetite da vam kosa opada odmah probajte tretman sa kokosovim uljem.

Uzroci opadanja kose mogu biti povezani sa nekim nedostatkom u ishrani, upalnim procesima na koži ili gljivičnim infekcijama. Kokosovo ulje neguje skalp, bori se protiv infekcija i smanjuje upalne procese. Na nižoj temperaturi pomešajte tri kašike kokosovog ulja i dve kašike ulja žalfije dok se tekstura ne ujednači. Kada se ova mešavina ohladi nanesite je na skalp i stavite kapu za kupanje, prespavajte i ujutru isperite kosu.

Čini kosu mekanom i hidriranom

Suva kosa dovodi do oštećenja dlake i neuredne frizure. Kokosovo ulje pomaže hidrataciju i zadržavanje vode unutar dlake. Kako biste omekšali kosu, nanesite ulje na kosu 15 minuta pre odlaska na kupanje. Nakon toga možete da dodate kokosovo ulje na krajevima.

Uklanja perut

Foto: flickr/Quinn Dombrowski/Ovo može da bude najprirodniji način da se rešite uporne peruti.

Suva koža glave dovodi do pojave peruti, a trajna dehidriranost rezultira gljivičnom infekcijom kao i pojavom ekcema. Pomešajte kokosovo i ricinusovo ulje u jednakoj razmeri i nanesite nežno na skalp, a kasnije operite kosu kao i obično. Ponovite postupak dok se stanje ne popravi.

Ubija vaši

Većina sredstava protiv vaši sadrži jake i štetne hemikalije koje iritiraju kožu glave i kosu. Kokosovo ulje daje iste rezultate i nije agresivno i štetno, a sve što trebate da uradite jeste da nanesete ulje na kosu i ostavite da ga kosa i koža upija. Kada ga upije posle nekog vremena, dodajte još ulja i tako nastavite dok ga koža i kosa upijaju, a kako biste povećali dejstvo dodajte par kapi ulja čajnog drveta.

Sprečava pojavu sedih

Foto: Pixabay.com/Seda kosa je noćna mora svake žene.

Boja kose zavisi od pigmenata u folikulu dlake, a ove ćelije odumiru s godinama što rezultira pojavom sedih vlasi. U borbi sa njima može da vam pomogne kokosovo ulje tako što ćete ga umasirati u kosu, piše speakingtree.in. Pomešajte kokosovo ulje i sok od limuna i nanosite svakog dana na kosu. Ostavite da deluje 15 minuta, a onda isperite.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA