≫ 

Evo zašto nakon tuširanja ne smete da koristite losion za telo

Tona losiona ne garantuje negovanu i hidriranu kožu

  • 0

Osećaj glatkoće na koži nakon nanošenja losiona odmah posle kupanja postao je kao druga koža onima koji brinu o tome da im se koža ne osuši i ispuca.

Evo zašto morate da nosite rukavice svaki put kada perete sudove

Nažalost, mazanje losiona posle tuširanja ne znači da će vam koža biti glatka i negovana. Tačno je da trebate da mažete losion posle kupanja, ali možda grešite u vezi sa vrstom losiona koji koristite.

Losion nakon kupanja nije uvek dobra ideja Foto-ilustracija: Profimedia.com

Prema Akademiji dermatologa koja obuhvata preko 20.000 dermatologa, trebali biste da koristite neku mast ili kremu pre nego losion kako bi vaša koža imala koristi i bila hidrirana nakon kupanja. Ako imate suvu kožu, razlika između losiona, masti i krema je krucijalna.

Mast je teža za nanošenje, ali je najviše hidratantna i mnogo povećava hidratantnost kože. Ona može da stvori barijeru između kože i sredine u kojoj smo kako bi zadržala hidriranost kože.

Umesto losiona mažite mast ili kremu za telo Foto: Profimedia/Alamy

Posle masti odmah na red dolaze kreme kako bi se koža hidrirala. Kreme su bogate vodom i hidratantnije su od losiona, ali manje od masti. Mnogima su kreme bolje od masti zbog teksture i konsistencije. Kreme doprinose i boljoj teksturi kože.

Na kraju dolazimo do losiona. Dermatolozi se slažu da su losioni više iritantni i manje efektiniji od masti i krema. Jedina situacija u kojoj će vam losion biti bolji za kožu jeste kada želite da hidrirate kožu koja je prekrivena dlačicama jer se on najlakše nanosi i upija.

VIDEO: Sva pozitivna dejstva smeha

(Telegraf.rs/southernliving.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA