Od šejkova koje piju Kardašijanove, do dijete bez šećera Džej Lo: Koja dijeta poznatih je najbolja, a koja najgora?

Šejkovi, detoksikacija, veganstvo - svega ima na tanjiru poznatih

  • 0

Poznate ličnosti stalno se hvale svojim izvajanim figurama i savetuju svoje pratioce da slede njihov primer, ali je on često pogrešan i opasan po zdravlje.

Uz to što piju različite šejkove i jedu posebnu hranu, poznate ličnosti imaju i lične trenere, kuvare i ceo tim koji stoji iza njih. Oni najuticajniji često su na meti kritika zbog objava na društvenim mrežama koje promovišu način života koji je neretko jako opasan za obične ljude.

Eksperti su se pozabavili nečinom života i ishrane nekih od najuticajnijih ličnosti danas, i nemaju baš za sve reči hvale. Evo kako su ocenili svakog od njih ponaosob.

Kloi Kardašijan - Šejkovi kao zamena za obroke

Foto: Profimedia/AKM-GSI

Postovi Kardašijanovih skupljaju na milione lajkova. Šejkovi različitih brendova su niskokalorična pića koja često zamenjuju obroke uz obećanje da će vam dati ravniji stomak. Kloi je pozirala sa šejkerom uz opis da se fantastično oseća. Problem je u tome što su ovi šejkovi bogati proteinima i sastojcima koji pomažu mršavljenje. Nemaju dovoljno vlakana, a sadrže i inulin koji izaziva nadimanje. Unećete manje od 300 kalorija ovakvim obrokom, ali se kilogrami vraćaju čim počnete odmah normalno da jedete.

Bolje vam je da se opredelite za obrok kao što su supe i variva, kaserole i potaži od paradajza. Unosite više povrća i pasulja, ako i laganih proteina.

Bijonse i Džej Z - vegetarijanstvo

Foto: Profimedia

Par je probao ovaj režim života 2013. godine i pronašli su se u tome. Čak su sastavili i plan za 22 dana veganske ishrane koji preporučuju svima. Ovo može da bude loš izbor za mlade devojke, kojima ovo sada postaje više trend nego li odluka da urade nešto dobro za sebe. Veganska ishrana mora da bude dobro isplanirana kako bi se unosili svi potrebni hranljivi sastojci. Veganima nedostaju neki ključni vitamini posebno vitamin B12, gvožđe, kalijum i masne kiseline.

Fleksitarijanizam je način ishrane koji podrazumeva i dane bez mesa kada jedete samo biljnu hranu, ali ima dana i kada jedete crveno meso, masnu ribu i druge proizvode koji sadrže gvožđe, vitamin B12 i omega 3-masne kiseline.

Kortni Karadšijan - Keto dijeta

Foto: Profimedia/Xposurephotos

Kortni se kune u ovu dijetu i opisuje je uvek kako najbolju stvar koja joj se desila. Dijeta podrazumeva unos najmanje 50 grama ugljenih hidrata i prebacuje telo na način rada kada se troši glukoza i mast koje su rezerve energije u telu. Mana je to što je ovde ograničen unos ugljenih hidrata pa je tako manji unos hleba, žitarica, sočiva, hleba i pirinča. Ova dijeta je dobra z aljude koji pate od dijabetesa tip 2 kao i kod poboljšanja u slučaju insulinske rezistencije.

Kardi B, Kloi Kardašijan i Marni Tompson - Čajevi za detoksikaciju

Foto: Profimedia

Često se promovišu kao sagorevači masti, eliminatori žudnje i resetore digestivnog sistema. Poznate dame ih koriste i pozivaju svoje pratioce da ih piju. Problem je u tome što telo ima svoj mehanizam detoksikacije koji vrše bubrezi i jetra koji rade u kontinuitetu. Ovi čajevi sadrže mnogo laksativa kao što je sena čaj koji se koristi za lečenje zatvora. Najbolji način da pomognete detoskikaciju vašeg organizma jeste da unosite dosta vlakana koja pospešuju rad creva.

Dženifer Lopez - Detoks dijeta

Foto: Tanjug/AP

U januaru je Dženifer Lopez promovisala dijetu bez ugljenih hidrata u kojoj je pozvala svoje pratioce da joj se pridruže. Promoviše se da svako od nas može mnogo da smrša za to vreme i da je to Sveti gral među dijetama. Kod ove dijete gubite najviše vode iz tela, a ako sebe lišavate neke hrane onda posle dijete još više žudite za njom. Kod dugotrajnog gubitka kilaže koja se neće vratiti jako je važno da menjate svakodnevne navike i imate vaše zdravlje na umu.

Miranda Ker i Kajli Džener - Sok od celera

Foto: Profimedia/Target Press

Ukoliko pijete ovaj sok na prazan stomak navodno radite neverovatnu stvar za vaše zdravlje i to naročito kao imate Hašimoto, reumatični artritis, dijabetes, ekcem i psorijazu. Ukoliko vam jetra i bubrezi rade kako treba onda vaše telo već dovoljno detoksikuje samo sebe i ne trebaju vam nikavi dodaci. Ukoliko vam se dopada celer jedite ga slobodno u sirovoj formi.

Kim Karadašijan - Lizalice koje smanjuju apetit

Printskrin: Instagram/kimkardashiansnap

Kim je promoter lizalica koje pomažu u mršavljenju. One se jedu između obroka kako bi vam pomogle da izdržite do sledećeg obroka. Svaki proizvod za smanjenje apetita treba ozbiljno shvatiti. Ova metoda ne daje rezultate na duge staze jer se kilogrami vraćaju kao bumerang.

Gvinet Paltrou - Preskakanje doručka

Foto: Instagram/gwynethpaltrow

Glumica je poznata po svojim blesavim dijetama. Nedavno je otkrila da ne doručkuje i ne večera. Veliki broj stručnjaka i lekara savetuje da ne preskačete doručak jer je reč o najvažnijem obroku u toku dana. Možete da jedete kad god poželite, samo je važno da izaberete dobre namirnice.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA