OVO JE PRAVA DRAGA SAVETA: Zabavljala se sa oženjenim muškarcem, doživela veliku patnju i sada deli ljubavne savete

Predstavljamo vam ispovest Karmen Meginis iz SAD, koja se kao malada i naivna devojka upustila u aferu sa starijim partnerom

  • 0

Iskustvo sa oženjenim muškarcem pomoglo je Karmen da posle svega izađe jača i bolja osoba, o čemu svedoči podatak da je postala ljubavni terapeut.

ISPOVEST TINEJDŽERKE: Spavala sam sa OŽENJENIM muškarcem, a zbog PAKLA koji mi je priredio - to više NIKADA neću ponoviti

Evo zašto sam spavala sa oženjenim muškarcem - i šta sam iz toga naučila

Zašto veza s oženjenim muškarcem toliko boli?

Trajalo je 15 meseci, od savršenog početka do neslavnog kraja, a to je zapravo bio najgori trenutak u mom životu.

Bilo je bolno, ali morala sam da krenem dalje. Naučila sam lekciju, koja mi je pomogla da budem bolja prijateljica, terapeut i partner. Na kraju krajeva, bolne situacije nauče nas lekcije koje najbolje zapamtimo.

Zapamtite da ste uvek odgovorni za sebe i odluke koje donesete. To, međutim, ne znači da nemate pravo na grešku, već da iz nje izvučete pouku i nastavite dalje.

Foto: Pixabay

Evo šta sam naučila:

1. Držite se životnih vrednosti

Iskreno, nisam bila spremna za to što mi se dogodilo. Kada sam se opametila, naučila sam koliko su mi životne vrednosti važne, jer kada sam postupala suprotno njima, patila sam. Ne samo da su mi posledice mojih postupaka bile bolne već se to odrazilo i na moje samopouzdanje. S vremenom sam shvatila da ništa nije vredno toga.

2. Strast nije čarobna stvar

Kada sam ga upoznala, on je činio sve kako bi zapalio tu vatru. Više puta me je u kafiću bombardovao pogledima i šifrovanim komplimentima.

Mogla sam jednostavno sve da prekinem jer on je bio oženjen i imao je porodicu. Umesto da sam uradila to, prepustila sam se emocijama, zaljubila i počela da maštam, što je bila velika greška.

Zamišljala sam kako je bio nevoljen, neshvaćen, i što je najvažnije, u potrazi za savršenom ženom. Da, tako sam razmišljala. Prisećala sam se svake scene, svakog pogleda i svakog komplimenta sve dok nisam zavarala svoju psihu i uverila sebe da je on zaljubljen u mene.

3. Teže je oporaviti se od veze koja se dogodila nego od one koja nije

Nije lako rešiti se sećanja. Kao psiholog jako dobro znam da je za to potrebno vreme. Počela sam da praktikujem ono o čemu govorim svaki dan na terapijama. Pustila sam sećanja i osećanja da plutaju i bila sam u pravu - polako su počele da nestaju.

Foto: pixabay.com

4. Ako vara suprugu, varaće i vas

Ako je moj ljubavnik lagao svoju ženu kako bi mogao biti sa mnom, lagao je i meni. Isto vredi i za varanje. Varanje nije jednokratno, to je način života. Svako ko može varati osobu koju je obećao voleti, poštovati i štititi, verovatno će prevariti još nekoliko ljudi. Čovek koji vara suprugu nije vrsta partnera kakvog želite. Kada sam to shvatila, prestala sam da budem ljubomorna na njegovu ženu.

5. Otkrila sam prave želje i potrebe

Kada sam bila s oženjenim muškarcem, uveravala sam sebe da se ionako ne želim udavati. Ispostavilo se kako to nije bilo samo negiranje. Bila je to istina. Takođe, naučila sam kakva vrsta posvećenosti mi je važna. Želim muškarca koji je posvećen meni na barem nekoliko načina - to uključuje seks samo sa mnom, redovne izlaske i držanje za ruke u javnosti.

6. Prijatelji su jako važni

Kada se prašina slegla, a ja opet bila sama, moji prijatelji bili su tu za mene. To je velika stvar. Žene koje izlaze s oženjenim muškarcima imaju tendenciju da se izoluju od prijatelja i rodbine. Možda tako žele da zaštite njega ili jednostavno ne žele da slušaju pridike najbližih. Bez obzira na razloge, izolacija nikada nije dobra i može biti opasna u emocionalnom šoku.

To je ono što sam naučila iz veze s oženjenim muškarcem. Neću odustati od onoga što sam naučila i definitivno to neću zaboraviti. Nadam se da ste i vi nešto naučile iz mog iskustva i da će vas spasiti neke buduće boli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA