Ovakvu frizuru tamo dole su najverovatnije nosile naše babe i prababe (VIDEO)

Od duge i kovrdžave do uredno skraćene, intimna frizura je kroz vekove prošla mnoge faze

  • 20

Moderne žene su u stanju da izdrže sve od napornih epilacija, preko bolnih depilacija voskom i šećernom pastom, do brijača i krema ne bi li njihova intimna frizura izgledala lepo. Ali, kako su to radile naše bake i njihove bake?

Otkriven najopasniji metod uklanjanja stidnih dlačica - a mnoge žene ga redovno koriste

3 VELIKE GREŠKE koje Srpkinje prave s dlakama na telu

Od ovog raka svakog dana umru 4 žene u Srbiji, a može da se izleči u 95 odsto slučajeva jednom prostom životnom promenom

Danas žene imaju slobodu da biraju kako će da "nose" intimnu frizuru. Na njima je da odaberu da li će skinuti sve dlačice voskom, stilizovati se trimerom i brijačem ili negovati prirodni izgled. Nekada stvari nisu bile tako jednostavne.

Žene brijaju intimne delove još od Egipatskog carstva 3000 godina pre Hrista. To je doba kada se preferiralo telo bez dlaka i one su uklanjane sa tela. Pri tom su korišćeni brijači od bronze i oštro kamenje. Žene u Egiptu su među prvima koristile šećernu pastu kako bi uklonile dlačice iz korena. Grkinje nisu koristile pastu već su svaku dlaku pojedinačno čupale.

Foto-ilustracija: Profimedia

U srednjem veku zbog epidemije stidnih vaši svima je bilo preporučeno da obriju stidne dlačice. Žene su to radile, ali su kako bi ulepšale svoje međunožje nosile kovrdžave perike koje su se zvale "merkin".

1940. kada postaje popularan bikini i žene se sređuju po njemu. To je trajalo sve do 60ih i 70ih godina prošlog veka kada je počeo da se neguje kult prirodnog tela, da se na njemu ništa ne dira jer takvo kakvo je prirodno ono je idealno. 90ih godina prošlog veka postala je popularna "brazilka" kojom se uz pomoć voska uklanjanju sve dlačice i ne ostavlja se ni trougao ni pravouganik kao ukras.

Sve ovo se opet menja. Danas žene imaju veliki broj različitih metoda kojima žene neguju intimne delove. One koje vole prirodan izgled takođe vode računa o sebi. Samo ne treba preterivati.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA