≫ 

5 modnih pravila koja svaka žena mora da prekrši ovog leta (FOTO)

Nemojte dozvoliti čudnoj modnoj industiji da vlada vašim stilom, jer odeća nikako ne može da predstavlja vaše godine, a ni vašu ličnost

  • 3

Ako ste ikada tražili modne savete na Internetu, verovatno ste naišli na bar nekoliko pravila za koje mislite da morate da ih se strogo pridržavate. Zapravo, niko ne zna odakle su ta pravila došla, ili ko ih je smislio, ali svi znaju da treba da ih prate.

Ova pravila i nisu toliko korisna, a često mogu ugušiti i svaki osećaj ličnog stila. Najveće modno pravilo bi trebalo da glasi "uvek nosite ono što vam se sviđa i zbog čega se osećate dobro", a to ne bi trebalo da dolazi sa nizom smernica. Čak i stilisti, koji zarađuju time što uče ljude šta da nose, ne vole pravila unutar modne industrije.

Top 10 namirnica koje bukvalno hrane celulit i čine ga još vidljivijim

Nekoliko stilista je posavetovalo ljubitelje mode u koje mitove treba da prestanu da veruju, a njihovi odgovori vam mogu pomoći da počnete da izgledate kreativnije i bolje. Ovo su njihovi saveti:

1. Trenerke, šortsevi, opuštene košulje su samo za kuću

Trenerka je oduvek smatrana za komad odeće koji možete nositi samo u udobnosti svog doma. Ali, ako vas je moda poslednjih godina nešto naučila, to je da trend negodovanja ne postoji. Drugim rečima, trenerke apsolutno mogu biti stajliš "outfit".

- Ne znam da li treba da se zahvalimo Virdžil Abloh ili (ko god da je) Lululemon, ali sam toliko zahvalna što se udobnost i stil mogu kombinovati na savremen način. Trenerke su odlične! A tu spadaju i sve kežual stvari, poput šotseva i širokih košulja. - kaže stilista sa sedištem u Los Anđelesu, Kimi Erin Kertis.

Foto: Pixabay.com / Trenerke, šortsevi, opuštene košulje nisu samo za kuću

2. Kožne stvari ne treba nositi u proleće ili  leto 

Koža je teži materijal od, na primer, pamuka i mnogi smatraju da treba da se izbegava tokom toplih meseci. Nemojte misliti da morate da nosite materijale bazirane na sezoni.

- Ako je to istina, zašto se onda prave kožni šortsevi, kožne bluze i kaširane kožne jakne? Posebno u vremenu kada moda dozvoljava skoro sve, zašto ne obući omiljenu bajkersku jaknu preko haljine? - kaže modni dizajner i dizajner kostima, Tifani Hasburn.

Foto: Pixabay.com / Kožne stvari smete nositi i u proleće, i u leto

3. Srebro i zlato se ne nose zajedno 

Mešanje metala je nešto što do sad nije bilo preporučljivo, ali dva stilista su se složila da je to mit kom se treba dobro nasmejati.

- Ovo je jedan od mojih omiljenih mitova sa kojim se ne slažem. Stalno nosim srebro i zlato zajedno. - kaže Tifani Hasburn

- Ovo se ne odnosi samo na srebro i zlato. Mešajte sve metale! Roze, žuto i belo zlato su odlično mesto za početak, ali naravno ima prostora za dodavanje oksidnih nijansi i obojenog kamenja. - kaže Kertis.

Foto: Pixabay.com / Srebro i zlato mogu da se nose zajedno

4. Ako ste niski ne treba da nosite dugačke haljine

Niskim ženama se često govori da ne treba da nose dugačke haljine jer u njima izgledaju još niže. Ovo definitivno nije tačno, zapravo, dugačke haljine ponekad mogu da izduže telo.

- Kada konačno shvatite da se stvari pravilno uklapaju tako što uzimate one koje su vam odgovarajuće veličine ili idete kod krojača da podesi veličinu, opcije vaše garderobe su beskonačne. - kaže modnim stilista i kreativni direktor "Athleisure Mag", Kimi Smit.

Foto: Pixabay.com / Niske žene mogu da nose dugačke haljine

5. Uvek bi trebalo da se oblačite u skladu sa vašim godinama

Koliko puta ste čuli da neko kaže da ne može da nosi nešto jer je "previše mlad" ili "previše star" za takve stvari? Mit koji povezuje odeću sa godinama je besmislen, a nema onoga ko ga ne zna.

- Nemojte dozvoliti čudnoj modnoj industiji da vlada vašim stilom, jer odeća nikako ne može da predstavlja vaše godine. Sami sebe najbolje poznajete, prema tome sigurno znate i šta vam najbolje pristaje. - kaže Kertis.

Foto: Pixabay.com / Ne postoji modni stil koji se bazira na godinama neke osobe

VIDEO: Ova haljina muškarce baca u nesvest

(Telegraf.rs / Izvor: msn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    19. jun 2018 | 17:38

    Ja u kuci nosim iskljucivo pidzame i imam ih trenutno ljetnjih preko 30 sve ostalo.nosim kad ocu i sto ocu.

  • Ljudmila

    20. jun 2018 | 10:12

    Nosim ono,sto mi dobro stoji, nisam nikada bila rob mode i markiranih stvari. Kupika sam pre neki dan klasicnu belu kosulju za 200 dinara, oprala je i savrseno izgleda. Trazila sam takvu u orodavnicama i nusam nasla, vama orepustam da pogodite u kojem butiku sam je pronasla. Nije butik, ali kosulja je orava

  • BASA

    20. jun 2018 | 17:43

    Pravi i jedini stilista i modni kreator je ogledalo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA