Abortirala je sa 19 godina, prošla kroz pravi PAKAO i sada ima važnu poruku za sve žene koje razmišljaju o tome

Ovo je ispovest tinejdžerke iz SAD, koja nije bila spremna da postane mlada mama

  • 4

Mislila sam da bi prva trudnoća trebalo da bude prijatno i radosno iskustvo. Zamišljala sam kako ću da pozovom majku, kažem joj da imam lepe vesti i da jedva čekam da se porodim. Nije mi padalo na pamet da ću morati da idem na abortus.

Kada je zatrudnela, Kristinu je dečko ubedio da ode na ABORTUS! Život joj pretvorio u PAKAO!

U Srbiji se godišnje uradi 60.000 abortusa! Samo 7 odsto žena koristi kontracepciju, a 21 veruje u metod "prekinuti snošaj"

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Beba prvo ostaje bez nogica i ruku, pa joj raskomadaju glavu: Abortus posle ovoga sigurno nećete uraditi

Trebalo je da budem udata, imam diplomu i 30 godina. Umesto toga radila sam u butiku, imala sam samo 19 godina i zatrudnela sam heroinskim zavisnikom koga sam poznavala dva meseca. Kada sam mu saopštila da sam trudna, rekao mi je da trenutno nije spreman da postane roditelj.

Foto: Profimedia/BSIP

Nisam imala novac, ostalo mi je 50 dolara, a za abortiranje mi je bilo potrebno 415 dolara. Nisam znala šta da radim.  Iz očaja sam pozvala mamu. Odmah je videla da nešto nije u redu.

- Trudna je, zar ne? - čula sam glas oca u pozadini.

Samo sam ćutala. Krenule su mi suze i počela sam da se izvinjavam.

- Bilo koju odluku da doneseš, biće loše za tebe, ali ako odlučiš da zadržiš dete, možeš ovde da ga dovedeš i mi ćemo ti pomoći da ga podigneš.

- Ne mama, neću je zadržati - odgovorila sam joj.

Znala sam da je mamima ponuda bila formalnost. U ostalom ko bi voleo da joj dete napusti fakultet i vrati se kući kako bi gajilo dete.

Nekoliko dana kasnije dobila sam ček od kuće i otišla u kliniku.

Foto-ilustracija: Profimedia

Narednih nekoliko godina sanjala sam babe, imala sam skoro identičam san: Kako ubijam bebu ili ih imam pa ih izgubim... Potiskivala sam neprijatne emocije, trudila sam se da budem dobro, ali su mi se razne misli vrzmale po glavi. Iako nisam verovale u takve stvari, padalo mi je na pamet da li ću goreti u paklu.

Imala sam život koji sam želela kada sam donela odluku da ne zadržim bebu. Na papiru sam živela lagodno, imala platu, koristila kredinte kartice, išla u kupovinu, ali nisam bila ispunjena.

Probala sam razne načine, čak i išla na meditaciju kako bi sav bol i tuga nestali. Zahvaljujući Internetu sa 25 godina sam saznala da postoji čitav svet udruženje i mladih žena, koje su imali slična iskustva. Ovo mi je zaista pomoglo. Shvatila sam da svako na svoj način prebrodi ovu krizu. Volela bih da sam bila spremna na duševnu patnju, koju sam doživela nakon intervencije.

Osetila sam zahvalnost i olakšanje posle abortiranja, ali i veliki strah. Ako se odlučite na prekid trudnoće, veoma je važno da razgovarate o tome, čak iako se plašite. Pričajte o svojim strahovima, snovima, ako ne možete sebi da priznate, podelite to sa drugima. Najbolje će vas razumeti oni koji su prošlo kroz sve to.

Daljinac baner

(Telegtraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strelok

    9. avgust 2017 | 18:50

    Jedan od najgorih i najbezosjecajnijih zlocina

  • &

    9. avgust 2017 | 22:41

    Drage devojke kada odlucite sa nekim da podelite intimu, morate biti i svesne sta moze da se desi.Osoba sa kojom "odete u krevet" mora biti dovoljno zrela i da snosi odgovornost a da se povuce,ali pre svega mora postojati ljubav i postovanje, bez toga sve je prazno...

  • Stajic zoran

    9. avgust 2017 | 18:23

    Niti je prva niti poslednja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA