6 životnih istina koje svaka majka mora da prenese svom detetu - čak i kada ne veruje u njih

Biti roditelj nije lako jer je priprema jednog mladog, neiskusnog i nevinog života za surov svet sa kojim će se suočavati svakog dana težak posao

  • 4

Šta reći, a ne obeshrabriti decu na samom početku? Da li im treba priznati da je život surova borba i da kao takva ne poznaje pravila i zadaje niske udarce? Možete li ulepšati stvarnost kada su ona sve pametnija i rezonuju stvari nekad bolje od nas?

Tamna strana ljubavi: Istina koju svi parovi moraju da znaju ako žele da im veza uspe

11 stvari zbog kojih su jakim i nezavisnim ženama potrebni muškarci

MAJKA IZ PAKLA: Sinove pekla u rerni do smrti, a onda je užasni snimak poslala ocu dečaka! Samo jedan je preživeo (FOTO)

Jedna majka našla se u ovakvoj dilemi i sama u borbi sa sobom i društveno prihvatljivim normama vaspitavanja dece. Ono što je Kejsi Mulins odlučila da primeni u podizanju svoje ćerke rešila je da podeli sa drugim roditeljima i ukaže im na to da nisu sami i da neke vrednosti koje i sami poštuju treba da prenesu na decu iako im se čine pogrešnim.

-Više od svega želim da svetu podarim jednu dobru osobu, koja može da se zauzme za sebe, da se bori za ono što želi i bude fer prema svima koji je okružuju. Želim da razume da će ako radi vredno i pažljivo iskusiti predivne stvari. Ono što majke treba da nauče ćerke je da ne mogu sa svima da budu prijateljice jer će mnogi pokušati da to iskoriste.

Foto: Pixabay.com

Moje male devojčice, nećete se svima svideti i to je ok. Dok god ne dajete razloga ljudima da vas mrze, sve je u redu. Gledajte svoja posla i ne gazite nikoga, a da li će vas neko voleti ili ne to nije na vama. Kada je neko zao prema vama, to više govori o njemu samom nego o tome ko ste i šta vi zapravo.

Nije sve u izgledu i ako birate prijatelje po tome kako oni izgledaju, kako se oblače ili šta imaju u materijalnom smislu, lišavate sebe neverovatnih prijateljstava. Prijatelji dolaze u različitim oblicima i veličinama, bojama i melodijama. Srećna sam što moja deca odrastaju okružena različitim tipovima dece od onih stidljivih do najotvorenijih i probirljivih.

Foto-ilustracija: Profimedia

Sreća je ono što neku osobu čini lepom, što je ponekad teško objasniti ako ste kao roditelj zapali u krizu ili depsresiju. Ja sam često morala da stavim masku srećne majke kako moja deca ne bi osetila tu negativnu promenu. Ali i osećanje kao što je depresija je nešto prirodno i što nas uči da više cenimo sreću. Teško je u svetu koji je put fotošopiranih i slika luksuza koji okružuje neke ljude ubediti devojčicu od deset godina da sreća tako ne izgleda.

Novac ne može da kupi sreću, ali budimo iskreni, ne može ni da joj naškodi. Odrasla sam pod tako strogim materijalističkim vrednostima da je to kasnije uticalo i na moj brak. Vidim i da mojoj devojčici sreću pričinjava trošenje određene sume koja nije mala na kupovinu neke igračke. Zahvalnost na onome što imaju, kao i pomaganje onima kojima je potrebno je nešto što sve majke treba da nauče svoje ćerke.

Želim da naučim moje dete da dok novac može da joj kupi dan u SPA centru i opuštanje, neće moći da joj kupi prijatelja koji će joj biti potreban kada joj neko gadno slomi srce, izjavila je Kejsi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Love

    19. oktobar 2017 | 19:47

    Lepo to zvuci u teoriji... Dete, iskoristice te i ono koje ima i ono koje nema novca (ne iskoriscava se samo zbog novca, moze i zbog ucenja recimo ili prosto tako sto ces pokloniti vreme i paznju nekome ko to ne zasluzuje, a zapostaviti svoje obaveze), neki ti se nece ni zahvaliti, nego ti uzvratiti losim, napraviti te budalom ili gledati kao konkurenciju, nema pravila. To je do kucnog vaspitanja. Pravi prijatelji mogu ti biti samo roditelji, sve ostalo je diskutabilno, ne veruj nikome previse, i deca znaju biti jako surova, a ne valja biti ni nepoverljiv prema svima, pokusaj da nadjes granicu gde prestaje dobrota a gde pocinje ludost, nikad na svoju stetu, a ni drugoga ostetiti...

  • Ana

    20. oktobar 2017 | 11:20

    Majka treba da nauci dete da ima ljubav prema bliznjima i tako ce dete biti srecno

  • Francuz

    20. oktobar 2017 | 10:25

    Ja svoju decu vaspitavam da su porazi sutra lični uspesi u životu ma o čemu da se radi, i da poražen biti zanči sedi i razmisli o svom postupku ili tudjem, pa oprosti i nastavi dalje u budućnost, jer događaja se da ljudi čine dosta toga drugim ljudima dobrog ili lošeg a da nisu ni svesni toga , pa ćeš preko poraza od njih naučiti da opraštaš i pametno rasudjujes ili nagradjuješ, jer si spoznao da poraz nije loša strana nego je nadogradnja i pozitivna istina! Pa ljubav? Učim ih da je ljubav sve što vidiš oko sebe, sve što te održava u životu danas, da je Bog nemerljiva ljubav i radost a da sam ja samo biološki roditelji koji želi da te navede da je Bog uvek tu za tebe kao i ja što sam ali i kad odem jednom zauvek, da je ljubav jednostavno davanje od srca bez potražnje, i da u tom davanju i nesebičnosti leži sva radost života jer se ne živi večno, i da ako neko ne ume da da ne znači da ne ume da voli nego baš suprotno, ume kao i ti ali samo niste na istoj talasnoj dužini jer nikad se ne treba truditi nametati svoja uverenja jer ta osoba za koju misliš da ne ume da voli jednostavno nije kompatibilna tebi i kraj! Ma dosta toga pričam svojoj deci, blagu najvećem i kako treba i šta dalje, naravno, uz pomoć društva u kojem žive danas jer je to neminivno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA