10 obaveznih pravila za očeve koji planiraju da prisustvuju porođaju - od žene koja je pregurala jedan

Ova pravila napisala je mama koja je to prošla pa svakako razmotrite njene savete, sigurni smo da će vam dobro doći

  • 0

Žene od svog partnera pri porođaju očekuju mnogo. Prvenstveno da od njih imaju koristi i da im oboma to iskustvo prođe što ugodnije.

Trudnice u Srbiji otkrivaju svoje najveće strahove i opisuju pakao kroz koji su prolazile u bolnicama

Odrekle su se seksa da bi imale bolje telo - pogledajte kako sada izgledaju (FOTO)

To je uostalom i cilj partnerske podrške: uteha, snaga i poverenje, međutim, stvari nekada ne teku tako glatko prvenstveno zato što žene i muškarci ipak imaju različita očekivanja.

Zato je mama Emma Lou Heris ukratko sročila pravila koja bi muškarci, posebno oni koji se spremaju da budu na porođaju svog deteta, morali da pročitaju.

Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP

1. Iskulirajte. Ostanite mirni. Kad trudovi počnu, više nema natrag!

2. Humor je dobrodošao. Čak i kad viče i urla od bola, ženi će dobro doći malo smeha i vedrog raspoloženja. Čak i kada vam kaže da prestanete, vi i dalje nastavite da pokušate da je nasmejete.

3. Zaboravite na to da ćete tokom porođaja svako malo skočiti na kratku puš-pauzu ili odraditi desetak telefonskih poziva. Tu ste gde jeste. Dok žena ne ide nigde, ne idete ni vi.

4. Fotkajte. Imaćete ipak toliko vremena da se malo zabavljate, pa zato slikajte šta stignete. Posle će vam svaki taj detalj biti veoma drag.

5. Ako nešto pođe po zlu, ako vam se žena, recimo, pokaki ili popiški, automatski na to zaboravite. Izbrišite to iz glave. Mi ćemo znati da vi znate, ali vi to više nikada nemojte spomenuti. Pogotovo ne u onim situacijama kad  se busate šta ste sve sa svojom ženom proživeli, a, eto, još ste s njom.

6. Kad se beba rodi i kad majka prvi put počne da doji, nemojte pitati smete li dobiti i vi. Nije to baš toliko smešno ženi u toj situaciji.

Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP

7. Kad se beba rodi, imate jedan veliki zadatak. Ma koje god doba dana bilo, kada lekari kažu da žena sme da jede, da ste se iste sekunde pokupili u veliku kupovinu hrane. Odmah. Žena je sada dobro i više joj niste toliko potrebni.

8. Žena zna, čak i kada je daleko od ogledala, zna da nakon porođaja ne izgleda kao u filmu i zato pokušajte da se suzdržite od bilo kakvih komentara, osim onih da je lepa, najbolja, da je volite najviše na svetu. Pa makar joj se šminka s očiju povezala s usnama - ona je najlepša!

9. Nikada, ali NIKADA, nemojte nakon 10-ak i više sati ženinih trudova ponavljati kako ste iscrpljeni, kako ste umorni, kako više ne možete, kako biste se jako rado malo odmorili... Nikada. Budite zahvalni što ćete nakon možda i puna 24 sata otići da se napokon odmorite - s čitavim genitalijama.

10. Budite tu i uživajte. I znajte da je vaša supruga u tom trenutku zaista najosetljivija, tako osetljiva nikada nije bila, niti će ikada više biti. Osim ako vam podari još dece. I to cenite.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA