≫ 

Šta se dešava sa telom kada izađemo iz mora i ne istuširamo se odmah

Morska voda je delotvorna za ljudski organizam, ali ponekad može da šteti, posebno ako dugo boravimo na suncu

  • 7

Morska voda bogata je mineralima i ima lekovita svojstva za kožu. Posebno je dobra za psorijazu, ekcem i suvu kožu.

Evo zašto je važno da se koža ljušti kada pocrvenimo i pocrnimo - i opasna bolest koju možemo da dobijemo ako se to ne desi

Crne udovice vrebaju ispod kamenja na Jadranu: Ugriz je neprimetan, ali posle sat vremena počinje pakao!

Ove pogodnosti nisu posledica soli, već visoke koncentracije magnezijuma koje se nalaze u njoj. Ova voda aktivira metabolizam, deluje kao antiseptik, steže i tonira kožu. Nakon kupanja u moru koža postaje glatka i zategnuta, a većina nečistoća se samo odstrani.

Foto-ilustracija: Profimedia

Mnogi je proizvođači kozmetike koriste u svojim preparatima s obzirom na široku lepezu deletvornosti. Upravo zbog toga, preporučuje se onima, koji nisu u mogučnosti da idu na more, da u svom kupatilu naprave morsku idilu i klimu. .

Pa ipak, dug boravak na suncu može da ima i štetne posledice na kožu i sušenja. Skoro je nemoguće skorelu i osušenu so ukloniti sa kože sapunom ili gelom za tuširanje. Čak i nakon tuširanja, tragovi soli mogu ostati na koži i upijati vlagu. Ako tome dodate prekomernu izloženost suncu rezultat će biti dehidrirana i oslabljena kože.

Dermatolozi zato preporučuju da se istuširate posle svakog ulaska u vodu i to što pre. Ako nastavite da boravite na otvorenom, ne zaboravite da posle toga ponovo nanesete zaštitu od sunca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joj

    23. avgust 2017 | 16:46

    Stvarno smatrate sa tim glupim savetima.odrasla sam na moru ceo život se kupala i sunčala bez tuširanja između i imam sasvim ok i zahvalnu kožu a isto tako nisam se bas mazala a u zadnje vreme se mažem sa maslinovim uljem u koje kapnem malo soka od limuna i evo živa sam koza mi je ok ništa mi ne fali!

  • Zenzo

    23. avgust 2017 | 16:55

    Srbi nemaju takvih problema, oni nemaju more.

  • Toni

    24. avgust 2017 | 08:17

    Sto vise mora sto vise sunca !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA