Odbrojavam dane dok ne umrem": Pogledajte kakav život vodi žena koja pati od anksioznosti

Anksioznost pravi ozbiljan problem ukoliko je doživljavate prečesto ili preintenzivno

  • 19

Anksioznost je stanje koje deluje na vaš organizam u celosti: na misli, osećaje i na telo. Ona može biti reakcija na nešto stvarno iz okoline ili nešto umišljeno.

Izluđuje vas kad neko mljacka i srče dok jede? To je dokaz da patite od ovog poremećaja

BOŽE, JA UMIREM: Može li se ovo zaista desiti od napada panike?

I naravno, može biti i osobina vaše ličnosti, ukoliko ste vrlo pedantni, skloni pojačanoj brizi ili strahu. Problem se javlja ukoliko je doživljavate prečesto ili preintenzivno.

Ovako izgleda život osobe sa anksioznošću.

"Samu sebe ubedila da imam neku vrstu smrtonosne bolesti ili problema i da će me to ubiti", kaže osoba koja ima problem sa anksioznošću.

Prvo je sebe ubedila da ima multiplu sklerozu, rak dojke, rak grlića materice i melanom. I tako se na par meseci fokusira na neku od pomenutih bolesti, zatim pređe na sledeću.

"Primetetila sam da se stanje pogoršava kada sam pod stresom", kaže ona.

"Ako osjećam da gubim kontrolu nad situacijom ili imam stresan period na poslu ili u mom ličnom životu, moj način kontrole je zapravo kontrola mog zdravlja.", obašnjava ona i dodaje:

Foto: www.pixabay.com

"Nakon što sam imala težak napad panike, celo telo mi je drhtalo i tako sam došla na ideju da potražim odgovor na Guglu.

Prva stvar koju sam našla, a da je odgovarala simptomima koje sam imala, bila je multipla skleroza, tako sam ubedio sebe da sam dobila multipla skleroza.

I onda sam otišla kod doktora. On mi je rekao da ne brinim da se prvi simtomi ove bolesti vide u očima, u smislu problem sa vidom, koji nastaje kao posledica upale očnog živca ili optički neuritis.

I sledećeg dana sam se probudila i bila sam potpuno slepa. Uverila sam se da je to u pitanju i da odbrojavam dane. "

Ubrzo je prešla i na drugu fiksaciju.

Anksioznost nije retka pojava, ima je svaka deseta osoba, s tim da mnogi to i ne znaju. Za neke ljude može biti i korisna, jer podstiče na brzu reakciju i pronalaženje najboljeg rešenja.

Međutim, može da bude i veoma opasna, kao kod ove osobe, i povlači druge poremećaje sa sobom, neki od njih su hipohondrija i sajberhondrija (traženje simptoma na internetu).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    3. septembar 2017 | 10:21

    Veoma težak i komplikovan poremećaj. Milion varijacija u ispoljavanju. Kao borba sa demonima. Meni bliska osoba pati od anksioznosti već godinama unazad. Da bih bila uspešna u podršci, čuvam zdrav razum, principijelna sam u stavovima, ne popuštam. Ogroman gubitak energije u toj borbi nadoknađujem stvaralaštvom, jačanjem duha, humorom i humanim pristupom problemima drugih ljudi. Misliti na druge, a ne samo na sebe, jedini je lek.

  • SS

    3. septembar 2017 | 13:20

    Ovo u opisu vise lici na hipohondriju.Umisljeni bolesnik i to je cesta pojava.Anksioznost je bolest vezana za realne probleme za stvarne bolesti, za borbu za egzistenciju, ako postoji nasilnik sa kojim osoba zivi i da ne nabrajam dalje.Znaci anksioznost je proizvod skupa problema a brojka je zabrinjavajuca jer covek tek u kasnijoj fazi shvati da je oboleo.

  • Cika Velja

    3. septembar 2017 | 19:12

    Samo inteligentni ljudi obolevaju od ove bolesti,sto nikako nije pozitivno,ali gde si video zabrinutu budalu kojoj je more do kolena???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA