≫ 

REDOVNO JE IZBEGAVATE: Svako jutro morate da uradite jednu stvar ako želite da budete srećni

Leto je za nama, a veliki je broj ljudi koji prave plan kako će pokušati da jedu zdravije, više vežbaju i spavaju ne bi li poboljšali kvalitet svog života i svoj izgled.

  • 5

Trik kako da steknete bolju sliku o svom telu predstavlja jedna mentalna vežba. Ona podrazumeva posmatranje vašeg tela u ogledalu nakon tuširanja, što radi mali broj ljudi.

Šta se dešava sa telom kada izađemo iz mora i ne istuširamo se odmah

Evo zašto hladan tuš može da bude opasan ako pokušavate da se izborite sa vrućinom

Većina pravi grešku i odmah nakon tuširanja se uvije u peškir i pobegne što dalje od ogledala jer im se slika u njemu ne dopada. Tu nema filtera, fotošopa i sve je onako kako stvarno izgleda. Sve naše mane su tu, a kako da se izborimo sa njima?

Prema rečima psihologa, izbegavanjem da vidimo naše telo onakvim kakvo ono zapravo jeste, ne doprinosimo tome da zavolimo svoje telo i osećamo se prijatno u svojoj koži.

Printskrin: Youtube/ Naked Labs

"Društvo nas je naučilo da stalno razmišljamo kako da se poboljšamo. Što se više fokusiramo na naše mane to su one vidljivije nama samima i možemo raditi na njima kako bismo ih promenili", rekla je doktorka Sari Shepphird za YahooNews.

Ona predlaže da svakog dana izdvojimo malo vremena i posmatramo naše telo, izdvojimo pet stvari koje nam se sviđaju umesto što posmatramo samo ono što nam se ne dopada. Kao inspiracija mogu nam poslužiti i komplimenti koje dobijamo od ljudi.

Svi smo lepi i jedinstveni na svoj način, a ovaj mali trik nam može pomoći da zavolimo sebe i budemo srećniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA