≫ 

Samo jedan dan prejedanja može ozbiljno da vam ugrozi zdravlje i izazove ovu opasnu bolest

Unošenje velike količine masne hrane, u samo jedanom danu, potpuno zbunjuje ljudski organizam

  • 0

Ako jedete zdravo šest dana u toku jedne nedelje, dozvoljeno je da taj sedmi dan jedete šta poželite. Izgleda da to nije baš tako. Samo jedan dan prejedanja, sa visokim sadržajem masti može da zbuni telo u potpunosti, ukazuje nova studija u časopisu Nutrients.

Dijabetes tipa 2 može da se izleči ako 8 nedelja jedete ovoliko kalorija

NE IGNORIŠITE IH: 7 podmuklih simptoma koji upozoravaju na dijabetes

U istraživanju je učestvovalo 15 zdravih volontera i dobili su prilično prijatan zadatak:

Jednog dana jedite ishranu punu ukusne kobasice, slanine, prženih jaja, burgera i sira, sve što sadrži veliki procenat masti. Zatim su izvršili očitavanje šećera u krvi i upoređivali rezultate sa njihovim ranijim rezultatima, pre ovog prejedanja.

Rezultati su bili sledeći: Jedan dan konzumiranja masne hrane smanjila je osetljivost insulina celog tela za 28 %.Senzitivnost insulina se odnosi na to kako osetljivo vaše telo reaguje na insulin, hormon koji dozvoljava vašim ćelijama da apsorbuju šećer u krvi i da ga koriste za energiju.

Foto-ilustracija: Profimedia

Ako ste smanjili osetljivost na insulin, vašem telu će možda trebati više insulina kako bi se apsorbovao šećer u krvi. Na kraju, vaš pankreasa možda neće biti sposobna da izvuče dovoljno insulina da bi završila zadatak, tako da će se višak krvnog šećera pojačati u krvi. To može dovesti do predijabetesa.

Nove studije pokazale su da samo jedan dan preterivanja u konzumaciji masnih namirnica može da smanji sposobnost vašeg tela da efikasno obrađuje šećer.

Tako da preterivanje u konzumaciji masnih namirnicaza zamo jedan dan može da naruši onih šest dana zdrave ishrane.

Masnoća ima svoje prednosti, ali u mnogo manjim količinama, tako da je potrebno da napravite ravnotežu i hranite se raznovrsno.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA