Dijabetes tipa 2 može da se izleči ako 8 nedelja jedete ovoliko kalorija

Ovo bi mogao da bude značajan proboj u medicini jer veliki broj ljudi boluje od ove bolesti

  • 3

Dijabetes tipa 2 se javlja kada je nivo glukoze u krvi jako veliki zato što telo ne stiže da je na vreme pretvori u energiju.

Jednostavan način da otkrijete da li ste gojazni ili samo imate teške kosti

Dule Vujošević otkrio kakvu je dramu preživeo u bolnici: Malo je falilo da mi iseku nogu (VIDEO)

NE IGNORIŠITE IH: 7 podmuklih simptoma koji upozoravaju na dijabetes

Kako bolest napreduje, oboleli su primorani na poseban režim ishare, vežbi i primenu određenih lekova. Bolest može da skrati životni vek čak i do 10 godina.

Nova istraživanja lekara pokazuju da sve što oboleli treba da urade jeste da se "bace" na niskokaloričnu hranu i pridržavaju se posebnog režima ishrane osam nedelja. Konzumiranje samo 600 kalorija na dan moglo bi da spasi milione ove bolesti.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Veliki unos kalorija dovodi do zamašćene jetre koja onda proizvodi mnogo više glukoze. Prekomerna mast tako dospeva do pankreasa koji smanjeno proizvodi insulin i onda dolazi do pojave dijabetesa. Gubitak od samo jednog grama masti sa pankreasa poboljšava proizvodnju insulina i sprečava dijabetes tipa 2.

Ovakav metod daje rezultate ukoliko se primeni u prvih deset godina od pojave prvih simptoma. Ova ishrana omogućava gubitak od 15 kilograma u proseku. Rezultati su vidljivi posle samo nedelju dana. Iako se dijabetes tipa 2 smatra bezopasnim, on može da bude i tihi ubica koji može da dovede do zastoja rada srca, slepila, bolesti bubrega i amputacije noge.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIMA

    13. septembar 2017 | 17:30

    Volela bih samo tabelu za 600 kalorija.Šta da se pojede,za ceo dan?Koje su to namirnice?

  • Milos

    13. septembar 2017 | 19:16

    Ketogena dijeta je pravi izbor ....... Ovo je glupost , na 600kalorija dnevno tesko ce prezivi neko ...ako i prezivi obolece od neceg drugog

  • veganka

    13. septembar 2017 | 22:12

    moja eipa sa yoge uzima sargarepu i celu sparogu, posto smo vegani, meditiramo sve vreme, puno vode, i verujte, svi su prirodnim putem regulisali secer, znaci mir, znaci otvaranje cakri, i znaci samo meditacija, dozvoljen je i sex naravno, ali samo kad majstor odredi. na mst te.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA