≫ 

Svrab u vagini tokom menstruacije može da ukazuje na ozbiljan problem

Tokom menstruacije dešavaju se mnoge čudne i neprijatne promene “tamo dole”

  • 6

Pored toga što imate grčeve i bolove u stomaku tokom menstruacije, neprijatnost povećava i svrab koji se javlja, a koji jednostavno ne možete da zaustavite.

6 čudnih promena koje žene doživljavaju tokom menstruacije - i potpuno su NORMALNE

Ovih 5 menstrualnih grčeva govori da imate OZBILJAN PROBLEM

Boja vaše MENSTRUACIJE otkriva da li ste zdravi ili vam nešto fali

Zvuči li vam sve ovo poznato? Samo zato što ne vidite kako se druge žene koje su u ciklusu hvataju za međunožje na svakih pet minuta poput nekih muškaraca, ne znači da ni one ne osećaju neprijatan svrab poput vas.

Doktorka Suzan Fenske rekla je da postoji nekoliko razloga za ovo. Jedan od njih je to što stara krv koja otiče može da izazove iritaciju i sve zavisi u kom ste periodu ciklusa. U suprotnom u pitanju je neka upala.

Foto-ilustracija: Profimedia

-Tokom ciklusa, imate veće šanse za upale u celom telu, pa takvo stanje može da pojača svrab. To je prosto odgovor histamina, dodala je ona.

Naravno, to može da bude i znak neke gljivične infekcije ili bakterije, piše Womenshealthmag. Ove promene žene najčešće primećuju tek u ciklusu. Ako mislite da je vaš svrab uzrokovan infekcijom ili bakterijama, obratite se lekaru.

-Vaš lekar će uzeti uzorak brisom čak i kada imate menstruaciju. Ako je nalaz pozitivan prepisaće vam neki lek koji će vam rešiti problem. Nemojte nikako da u tim situacijama uživate u dugim i toplim kupkama jer tako samo pogoršavate situaciju. Uzmite neku kremu ili hidrogen od jednog procenta u kremi koji je u manjoj dozi i nije opasan za upotrebu i koristite dok ne prođu simptomi, savetuje doktorka.

Printskrin: YouTube/TheTalko

Cela regija vagine može da bude zahvaćena svrabom. Ukoliko primetite da je vaša vulva osetljivija i iritirana, proverite da možda niste alergični na uloške koje koristite. Ukoliko primetite da vam je promenom uložaka stanje bolje, onda se odlučite za one bez mirisa i napravljene od prirodnih materijala.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    29. oktobar 2017 | 14:56

    Cesem, cena prava sitnica

  • Nele

    29. oktobar 2017 | 18:31

    prepostavili smo da je jajovod i reproduktivni organ presadjen jer nekontrusano se luce jajne celije i radja se od dboje preko peteto dece i radjaju iz pprve ko krmace

  • Zorana

    3. novembar 2017 | 09:21

    Ulošci su tu problem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA