≫ 

Proverite da li i vaš brushalter sadrži otrov koji uništava kožu i može da eksplodira kada dođe u kontakt sa vazduhom

Kada kupujete "push-up" grudnjak obavezno pogledajte od čega su jastučići

  • 1

Kritika prema američkoj kompaniji "Victoria's Secret" ne jenjava. Nedavno je jedna urednica otkrila neku supstancu nalik ulju u svom grudnjaku.

Žene su upravo saznale da ceo život prave 2 velike greške kada nose grudnjak - i zbog toga ne izgledaju seksi

Zahvaljujući ovom prostom triku više nikad nećete kupiti pogrešan grudnjak

Na Internetu se učestalo pojavljuju izjave kako je donje rublje, naročito "Very Sexy Extreme Me-push-up Victoria's Secret", štetan po zdravlje. Tim povodom podignuta je tužba protiv ove američke kompanije još 2008. godine. Naime, mušterije su se žalile na oštećenja od hemikalija i uništenu garderobu. Uzrok tome su bili grudnjaci tretirani velikom količinom formaldehida.

Kompanije je dobila spor, navodno je nivo formaldehida bio toliko nizak da nije mogao da bude štetan za zdravlje. Pre nekoliko meseci, jedna urednica je primetila mrlju na svojoj bluzi kad je izišla, a koja je tokom večeri postajala sve veća. Kad je došla kući, zarezala je grudnjak, a iz njega je izišla supstanca poput nekog ulja, koja je totalno uništila njenu bluzu.

Foto: Profimedia

Krivac za to je gelasti jastučić i tečnost koja je izašla iz njega. Ovi jastučići se stavljaju u skoro sve “push-up” grudnjake. Kad je grudnjak stariji, postoji mogućnost da se ti jastučići "isprazne".

Formaldehid je naziv za hemijski element metanal, a koristi se za dezinfekciju, proizvodnju lepka, veštačkih đubriva, eksploziva, oplemenjivanje tekstila, naročito posteljine i koristi se u kozmetičkoj industriji, a ima toksična svojstva koja mogu pruzrokovati osip, opekotine, alergije i smetnje pri disanju.

U prisustvu vazduha, formaldehid može da stvori eksplozivnu mešavinu. Zbog toga na mnogim komadima odeće piše da ih treba oprati pre nošenja. Ali, to očito ne štiti uvek. Međutim, nije kompanija “Victoria's Secret “ jedina koja koristi formaldehid u većim količinama, ima ih mnogo, nažalost.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    31. oktobar 2017 | 17:12

    Formaldehid je aldehid mravlje kiseline, izuzetno otrovan i kancerogen, lesevi i organi na fakultetima medicine se cuvaju u formaldehidu. Izaziva susenje koze, perutanje, ojed, crvenilo, "stipe" oci... I to su samo trenutne posledice kontakta ili udisanja. I to nam stavljaju na garderobu i donji ves, fenomenalno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA