≫ 

5 gotovo nevidljivih znakova raka bubrega

Rak bubrega uopšte nije naivan, saznajte kako da na vreme uočite ovu opasnu bolest

  • 0

Pasuljasti, parni organi, smešteni u donjem delu leđa imaju jako važan posao u čišćenju krvi, kontrole tečnosti u organizmu, kao i nivoa elektrolita u telu.

Pomešajte 2 sastojka koja sigurno imate u kuhinji i rešite se paklenog bola kamena u bubregu

KAD LEĐA ZABOLE: 6 ozbiljnih oboljenja na koja vas bol u leđima upozorava

6 situacija u kojima morate da povećate unos soli jer može da vam spase život

Iako možete da preživite bez jednog bubrega, rak je nešto potpuno drugo. Nažalost, prepoznavanje simptoma raka je jako teško i može da bude jako riskantno pa morate da znate na šta da obratite pažnju.

Rak bubrega je u top 10 najčešćih oboljenja kod muškaraca i žena, a kako su bubrezi smešteni duboko u donjem delu leđa simptomima je potrebno malo više vremena da se ispolje. Čak i mala promena koju primetite može da bude znak da bolest napreduje, a obratite obavezno pažnju na sledeće simptome.

Foto: Profimedia

Promena boje

Krv u urinu je jasan znak ove bolesti. Mada, nekada dok rak još uvek nije toliko napredovao urin može da bude tamnije boje.

Manjak energije i mršavljenje

Gde god se pojavi rak, prvo što se primeti je nedostatak energije. Umor je normalna pojava jer telo ne radi na optimalnom nivou. Pošto često osećate umor dolazi i do promena u težini.

Bol u donjem delu leđa

Kako tumor raste može se javiti bol. Ovaj bol može da bude hroničan i akutni, ili se može javljati s vremena na vreme kao jak i probadajući bol. U većini slučajeva ljudi ne osećaju bol dok bolest nije baš uzela maha.

Foto: Profimedia/Panthermedia

Anemija

Još jedna funkcija bubrega je da telu šalje signal za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, a ako oni ne rade kako treba onda se javlja anemija. Može se javiti umor, slabost, vrtoglavica, ubrzano lupanje srca i teškoće u koncentraciji.

Hronična temperatura

Kako se telo bori sa nedostatkom nekih hranljivih materija i protiv ćelija raka, može se javiti povišena temperatura.

Dijagnostikovanje bolesti je jako teško dok je bolest na početku, pa se često okrije dok lekari proveravaju organizam zbog nekih drugih simptoma. Kada dobijete dijagnozu, morate odmah da razmotrite terapiju ili da razmislite o operaciji. Možda će vam lekar prepisati nekoliko različitih terapija ne bi li video koja će uroditi plodom.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA