≫ 

Bio je toliko debeo da je snimio oproštajno pismo sinu, a onda je učinio nešto neverovatno i smršao 160 kilograma

Život često ume da se poigra sa nama i da onda kada pomislimo da je gotovo i da smo sve izgubili, desi se neko čudo

  • 6

Da još nije sve izgubljeno i da se borba za život isplati, shvatio je i Zak Mur koji nije hteo da se preda bez borbe i da ode mirno kao gubitnik.

Kada je devojčica (1) pala u komu, lekari su roditelje ubeđivali da nema nade i da je skinu s aparata! Ali, desilo se ČUDO! (FOTO) (VIDEO)

Ta davna 2013. godina bila je prekretnica u njegovom životu. Dok je svom sinu Zaku Junioru ćitao bajku i pri tom se snimao kako bi sačuvao tu uspomenu kada ga više ne bude bilo, shvatio je da je zbog težine njegovo zdravlje uništeno i da mu je to poslednji Božić sa porodicom.

A post shared by Zach Moore I Lost 350 Pounds (@mmazach) on

-Strašan je momenat kada shvatite da su sve što imate da date vašoj porodici zapravo uspomene. Osećao sam da mi se život bliži kraju, da je uskoro sve gotovo, ispričao je otac.

Ukoliko se ne suoči sa svojom gojaznošću, Mur je znao da mora da promeni svoj život ukoliko želi da gleda sina kako raste i da bude tu za njegovu ženu Amber. Nije bilo nikako lako, jer je on imao problem sa obavljanjem svakodnevnih aktivnosti.

A post shared by Zach Moore I Lost 350 Pounds (@mmazach) on

-Imao sam poteškoća pri hodanju, disanju i svakodnevnim aktivnostima. Imao sam problema i sa spavanjem i morao sam da koristim mnogo lekova i da posećujem često lekare. Obim mog struka bio je 178cm, a mišići su nestali zbog dugogodišnjeg izbegavanja fizičkih aktivnosti, rekao je Mur.

Počeo je od nekih malih stvari. Za početak ostavio je pušenje, prestao da pije gazirane sokove i počeo da hoda najmanje 10.000 koraka dnevno. Sa malo napora izgubio je 50 kilograma za 100 dana i tada je bio spreman za operaciju ugradnje bajpasa koji bi mu pomogao u gubitku težine.

A post shared by Zach Moore I Lost 350 Pounds (@mmazach) on

Bio je ponosan na rezultate, ali ne i na višak kože, te je nakon gubitka kilaže imao 10 operacija ujklanjanja viška kože, uključujući skidanje stomaka, podizanje zadnjice, smanjenje grudi i rekonstrukciju bradavica, popravljanje pupka i mišića i još mnogo toga. On bi želeo da uskoro uradi zatezanje butina i skidanje viška kože sa ruku.

-Imam poteškoća kada odem u kupovinu majica i kratkih pantalona jer imam problema sa butinama i rukama. Nadam se da ću jednom zuavršiti sa svim operacijama uklanjanaj viška kože. To će mi pomoći u kompletiranju mog izgleda i osećam se mnogo bolje, rekao je on.

A post shared by Zach Moore I Lost 350 Pounds (@mmazach) on

Sada ima 68 kilograma, ali to nije kraj njegovog putovanja. On sada lakše obavlja dnevne aktivnosti, ali trči po 5 kilometara dnevno i ide u teretanu, piše Womansworld. Može da se igra sa svojim sinom i ono što je najvažnije sada je zdrav i zna da neće propustiti najbitnije događaje u životu svoga deteta.

A post shared by Zach Moore I Lost 350 Pounds (@mmazach) on

Gledam taj video sve vreme. Plakao sam kada sam shvatio koliko malo mi je trebalo da uopšte više ne budem tu. Zato što sam se toliko snažno borio, sada mogu da pričam svoju priču drugima, iskreno je rekao Zak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    20. novembar 2017 | 08:58

    E sad treba malo da se ugojis...

  • Dragana

    20. novembar 2017 | 08:39

    Život je surov i borba. Svakodnevna... Ali treba imati uvijek nadu i vjeru,jer to nas drži i tjera naprijed. I bez obzira kakav je život,samo je jedan. Bez obzira na probleme,moramo naći iznutra snage za dalje. Prvenstveno zbog nas samih,ali i zbog naše djece. Ovaj čovjek je našao snagu i volju da se promjeni,ima familiju koju mu je motivacija i to je lijepo😀

  • Goca

    20. novembar 2017 | 12:28

    Postaje anoreksičan!!! Nabaci čoveče koji kg...bar da imaš 80kg.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA