Očistite telo od praznične svinjetine, sarme i slatkiša: 3 stvari koje će vam pomoći da se vratite u život za 1 dan

Najbolji način da oslobodite telo od štetnih toksina koji su se u njemu nakupili tokom praznika

  • 4

Ruska salata, sarme, pečenje, krompir i velike količine slatkiša sigurno su za mnoge od nas bili jedina hrana tokom prazničnih dana.

Odlučio je da za praznike uopšte ne jede šećer - i rešio je svoj najveći problem

Ne samo da nam ove namirnice nabacuju neželjene kilograme, već mogu da nam prilično ozbiljno "zapuše" organizam.

Kako biste za kratko vreme vratili telo u normalu i očistili ga od svih štetnih i nezdravih stvari kojima ste ga punili tokom praznika, trebalo bi da sprovedete kompletnu detoksifikaciju.

Najlakši način da vratite svoje telo u normalu jeste da se pridržavate sledećih pravila:

1. Počnite dan toplom vodom i limunom

Foto: Foter.com / samantha celera

Ova kombinacija može da napravi čudo za vaš digestivni sistem, posebno ako ste proteklih dana jeli puno masne i teške hrane. Na ovaj način ćete pojačati svoj imuni sistem, izbalansirati pH nivoe u telu i poboljšati izbacivanje toksina iz tela.

2. Budite hidrirani ceo dan

Kada osećate kako nemate energije jer ste proteklih dana u telo ubacivali previše šećera, alkohola, masti i mesa, najlakše rešenje jeste kafa. Međutikm kafein može da učini da se osećate još umornije i dehidriranije.

Zato je najbolje da ceo dan pijete samo vodu koja će podmladiti svaku ćeliju u vašem telu i pomoći vam da pročistite organizam.

3. Odmorite svoj želudac

Zaboravite na ostatke nezdrave hrane od praznika i jedan dan na jelovnik stavite samo supe. Ovo lagano čišćenje organizma može da odmori telo od žvakanja i varenja čvrste hrane.

Najbolji način da ovo postignete jeste supa od šargarepe.

Potrebno vam je:

Foto-ilustracija: Pixabay.com

- Šargarepa

- Stabljika celera

- 1 veliki žuti luk

- Supa

Iseckajte i u velikom loncu skuvajte šargarepu, celer i luk u supi. Kada počne da ključa, smanjite vatru i lagano krčkajte 40 minuta - ili dok povrće ne postane meko.

Izvucite povrće i stavite ga u blender, pa prekrijte supom.

Izmiksajte sve dok ne dobijete kremastu tekasturu.

Prespite supu u manje posude kako biste mogli da je jedete tokom celog dana kao manje obroke.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Jova

    8. januar 2018 | 16:58

    Šta je ovim ljudima, uplaši ih parče pečenja, boje se pravog, domaćeg crnog vina, meda i oraha, voća, kiselog kupusa, turšije, pa to su sami proteini, vitamini i energija neophodna za normalno funkcionisanje organizma.

  • mama

    8. januar 2018 | 14:12

    Jos uvjek je praznik, do 7. Januara se postilo sad trebaju masnoce tijelu

  • Zoran veteran

    8. januar 2018 | 13:34

    No more,jos je praznik..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA