Posle ove priče neće vam pasti na pamet da se suzdržavate od kijanja

Kijanje je potpuno prirodna pojava i ne trebate se suzdržavati kada imate potrebu da kinete

  • 5

Svi kijamo i to nije nešto čega se treba stideti, ma kakav zvuk proizvodili, jer se ono dešava sa vrlo dobrim razlogom koji može da se odrazi na zdravlje.

Žene koje su dobile menstruaciju u ovim godinama su u većoj opasnosti od srčanog i moždanog udara

Postoje neke situacije kada nije pristojno da glasno kinete, ali to nije nešto čime se trebate opterećivati. Pogotovo ne pokušavajte da zaustavite kijanje i da ga "zadržite u sebi".

Jedan Englez star 34 godine završio je u bolnici jer je začepio nos i usta kada je imao potrebu da kine. Tako se suočio sa gomilom drugih zdravstvenih problema i dugim oporavkom od njih.

Foto-ilustracija: Profimedia

Zavšio je tako što je morao da jede uz pomoć slamčice, a nije mogao ni da priča i guta. Doživeo je opasno oštećenje grla koje je moglo da se završi kobno. Doktori širom sveta upozoravaju ljude da ne izbegavaju kijanje.

Potiskivanje kijanja istovremenim zatvaranjem usta i nosa je veoma opasno i trebalo bi ga izbegavati, piše net.hr. Ovo može da dovede do zadržavanja vazduha u plućima ili, u najgorem slučaju, do smrtnog ishoda. Ovaj pacijent je pušten iz bolnice nakon sedam dana, ali je njegov oporavak trajao dva meseca.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZlatkA

    20. januar 2018 | 12:03

    A-da li se treba uzdrzavati od "ispustanja gasova" - (vetrova ili prduckanja?)

  • plavi safir

    20. januar 2018 | 14:29

    Tako cu ja da završim jednog dana!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA