Prosta svakodnevna stvar koja ženama u menopauzi može da olakša život

Samo malo je potrebno da vam posledice postmenopauze budu mnogo blaže i podnošljivije

  • 6

Novo doba u životu žene počinje sa postmenstrualnim periodom, a posledice po zdravlje koje žene osećaju su krajnje neprijatne, ali se mogu uz malo truda ublažiti.

Otisak prsta otkriva od čega ćete oboleti: Proverite da li vam preti neka od ovih bolesti

Jedna od najomraženijih aktivnosti je penjanje stepenicama i izbegavamo ih kad god je moguće jer nam je lakše da idemo liftom ili pokretnim stepenicama. Stručnjaci ističu da postoji dobar razlog zašto bi žene trebale što više da koriste stepenice.

Istraživanje koje je objavljeno u časopisu The North American Manopause Societys (NAMS) journal tvrdi da penjanje stepenicama snižava krvni pritisak i jača mišiće nogu posebno kod žena u postmenopauzi koje imaju manjak estrogena.

Foto: Pixabay.com

Kod njih postoji veći rizik za oboljevanje od bolesti krvnih sudova i propadanja mišićne mase. Autori studije uvereni su da je ova vežba savršena za one žene koje vole kombinovane aerobik vežbe i vežbe otpora jer se njima pojačava kondicija i snaga vez plaćanja pretplate u teretani.

Žene koje su učestvovale u istraživanjima morale su da vežbaju četiri puta nedeljno penjući se uz stepenice, a svakoga dana su radile dve do pet serija od 192 koraka, prenosi net.hr. To je uticalo da im se smanji krvni pritisak i poveća snaga u nogama.

Foto-ilustracija: Profimedia

- Rezultati ovog istraživanja su očigledni dokaz da jednostavne promene načina života mogu da smanje negativne posledice menopauze na krvni sistem i mišiće, rekla je direktorka NAMS-a doktorka Džoan Pinkernot.

Zato ne budite lenje i za početak izađite iz lifta jedan ili dva sprata pre i prošetajte do stana. Polako povećavajte broj stepenika i rezultati neće izostati.

Daljinac

(M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    17. februar 2018 | 12:07

    Ma kakve stepenice samo sex

  • Vesna

    17. februar 2018 | 11:50

    U menopauzi tesko da moze bilo sta da pomogne. Samo BEEZITE od zena u menopauzi! Hahah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA