≫ 

Ovo je pravi razlog zašto su ženama hladnije ruke nego muškarcima

Napokon znamo zašto se žene više smrzavaju na hladnoći

  • 0

Sigurno ste već primetili da su muškarcima zimi ruke znatno tolije nego ženama, iako izgleda da je komplikovano otkriti zašto je to tako, zapravo je lakše nego što mislite.

10 problema koje je u životu imala baš svaka niska žena

Mišićna masa je ono što ruke čini toplim, a muškarci imaju više mase nego žene, zbog čega su im ruke toplije. Istraživači sa Kembridža su testirali ovu tvrdnju tako što su od učesnika eksperimenta zatražili da drže ruke u ledenoj vodi tri minuta.

Pixabay

Oni koji imaju više mišićne mase na rukama brže su ugrejali ruke, a to su dokazale i slike sa termalne kamere. Rezultati su iznenadili stručnjake jer su smatrali da su masti važnije, odnosno da se ruke pre ugreju zahvaljujući mastima.

Košta k'o Svetog Petra kajgana: Ovo je ubedljivo najskuplja margarita na svetu, a čaša košta preko 50.000 evra

Pixabay

- Uvek smo mislili da su masti najvažniji faktor termoregulacije, ali ispostavilo se da glavnu ulogu igraju mišići. Ljudsko telo je neverovatno, dinamički sistem koristi mišiće da stvara toplotu kako bi zagrejao ostatak tela, uključujući i ruke - kaže jedna od autorki istraživanja.

Manja je verovatnoća da će žene imati dosta masi na rukama, ali je veća verovatnoća da će češće nositi rukavice, nego muškarcu - rekla je doktor Stefani Pejn koja je predvosila eksperiment. U eksperimentu je učestvovalo 114, od 18 do 50 godina, a na kraju se pokazalo da su ženama zaista hladnije ruke.

Daljinac

(Telegraf.rs / Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA