≫ 

8 manje poznatih znakova koji otkrivaju da ste nikad zdraviji

"Ako se osećate dobro, dobro ste! Čak i pored udisanja štetnih gasova iz automobila, GMO hrane koju jedete i hemikalija u šamponu."

  • 1

Inicijativa "Pravo zdravlje" je širom sveta poznata organizacija koja ima alternativni pristup zdravstvenim problemima. Doktori koji rade za ovu organizaciju pokušavaju da smanje tenziju oko zdravstvenih problema.

Nikad im ne okrećite leđa! 6 znakova da imate posla sa "ćaknutim" osobama

Prema njima, ljudi danas obraćaju previše pažnje na zdravlje što dovodi do hipohondrije.

Oni navode: "Ako se osećate dobro, dobro ste! Čak i pored udisanja štetnih gasova iz automobila, GMO hrane koju jedete i hemikalija u šamponu."

Ono što muškarcima produžava život, ženama ga skraćuje

Foto: Pixabay.com

Ovi znaci govore da vas zdravlje odlično služi:

1. Jedete samo kad ste gladni i nikada ne jedete previše

Ako ne jedete zbog dosade i niste psihološki zavisni od hrane, vi ste dobri u tom pogledu i možemo ići dalje.

2. Hranite se zdravo

Jedete ukusnu i raznovrsnu hranu. Ne ograničavate se na piletinu i pirinač ili obrnuto, ne jedete previše slatkiša ili hrane koja je loša za vas.

Foto: Pixabay.com

3. Jedete koliko je potrebno vašem organizmu

Svaka osoba ima sopstvene potrebe po pitanju hrane. Ne postoji univerzalna formula koju možete koristiti da izračunate koliko vam je kalorija potrebno jer je to individualna stvar. Možete jesti veoma malo ili više od drugih ljudi, a da to opet bude normalno.

Najvažnije je da osluškujete svoj organizam i njegove potrebe. Ako ste sposobni da to uradite, čestitamo! Stoga, prve tri stavke na ovoj listi znače jedno: jedete normalno, ne jedete previše ili premalo, jedete raznovrsnu hranu i niste opsednuti njome.

4. Možete da se popnete uz stepenište i da dišete normalno

Ovo je znak da je vaše telo u dobroj kondiciji. Ne morate imati neverovatnu izdržljivost ili da praktikujete mnogo sportova da biste se smatrali zdravim. Ako se ne osećate kao da umirete dok idete uz stepenice, to znači da ste dobro.

- Ako možete da se dva puta popnete uz stepenice bez pauze i da se na vrhu dobro osećate, vi ste u dobroj fizičkoj formi. Ovo znači da vaše telo može da se nosi sa svakodnevnim fizičkim aktivnostima normalno. - ističu lekari.

Foto: Pixabay.com

5. Doživljavate niz emocija - od tuge do uzbuđenja

Psihičko zdravlje nema nikakve veze sa super optimističnim stavom 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. Naučnici kažu "Normalno je biti ljut s vremena na vreme, normalno je biti tužan, iznerviran ili depresivan."

Sposobnost da imate sve ove emocije znak je dobrog fizičkog zdravlja. Morate da razumete da nijedna od ovih emocija nije konstantna.

6. Možete da ustanete rano bez alarma

Ako možete da ustanete rano bez alarma i da se osećate dobro, zdravi ste. Ne govorimo o danima kada morate da ustanete u 6 ujutru. Govorimo o danima kada imate opušten raspored i ne morate da ustanete u određeno vreme.

Stoga, ako osećate da ste dobro spavali, da ste odmorni i da možete lako da ustanete rano i da se dobro osećate - vi ste zdravi.

Foto: Pixabay.com

7. Ne zaspite odmah

Naravno, postoje dani kada ćete zaspati iste sekunde - čim vam glava dodirne jastuk. Ovo je savršeno normalno ako se ne dešava svaki dan. Prema naučnicima, normalan proces uspavljivanja traje 10-20 minuta. Ovo bi trebalo da bude miran i spor proces.

8. Imate dovoljno energije da radite šta želite

Ovo znači da ako ne preživljavate u krugu "spavanje - hrana - posao - spavanje", onda ste dobro. Imate dovoljno energije da radite stvari koje volite, kao što je igranje sa decom, viđanje sa prijateljima ili druženje sa kućnim ljubimcem.

Stoga, formula je jednostavna: ako jedete normalno, dobro spavate i aktivni ste tokom dana, vi ste dobro.

Daljinac

(Telegraf.rs / brightside.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    14. mart 2018 | 20:06

    Zdrav je onaj koji je zdrav u glavi a to znaci bori se posteno, cini dobra dela gde god moze, uvek svedoci istinu i Bogu zahvaljuje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA