Ovo su profesije koje najviše privlače ljude koji puše marihuanu

Više od polovine država u SAD legalizovale su medicinsku marihuanu ili njenu upotrebu u rekreativne svrhe

  • 0

Kao i sa drugim oblicima zabave, država se trudi da zadrži svoje "šape" i na upotrebi marihuane, a nova istraživanja o upotrebi iste jako su zanimljiva.

Jezivo sporedno dejstvo marihuane može da se reši toplim tušem

Centar za kontrolu bolesti i prevenciju u nedeljnom Izveštaju morbiliteta i smrtnosti koji je objavljen u četvrtak, predstavio je nove podatke do kojih su došli u istraživanju koje ukazuje na procenat upotrebe marihuane u određenim profesijama i demografskim grupama.

Foto: Pixabay.com/Neke profesije koriste marihuanu češće od ostalih.

Istraživanje je sprovedeno telefonskim putem gde je kontaktirano 26.936 odraslih osoba koje su otkrile njihove navike u upotrebi marihuane, njihovoj profesiji, godinama starosti, etnicitetu i polu. Preko 54.5 odsto ispitanika je bilo zaposleno među kojima je 14.6 odsto otvoreno priznalo da koristi marihuanu. Upotreba je veća kod ispitanika starosti od 18 do 25 godina starosti (29.6%) nego kod onih od 26 do 34 godina /18.6), a marihuanu više koriste muškarci (17.2%) nego žene (11.3%).

Ono što je najzanimljivije jeste koje profesije u kom procentu je koriste. Osobe zaposlene u poslovima vezane za hranu koriste je u 32.2% slučajeva, zaposleni u medijima, zabavi, sportu, umetnosti i dizajna 27.5%, a u prodaji 19.4%. Majstori koji se bave različitim popravkama koriste marihuanu u 19.2% slučajeva i građevini 16%.

Foto-ilustracija: Foter/prensa420/Prema podacima iz ovog istraživanaj, marihuanu su najčešće koristili zaposleni na poslovima vezanim za hranu.

Pravnici koriste marihuanu u 15.9% slučajeva, menadžeri 15.2%, a u oblasti računara i matematike koristi je 13.2% ispitanika. U oblasti prevoza robe i putnika koriste je 10.3% ispitanika, u obrazovanju i bibliotekarstvu 6.3%, obezbeđenje 6.2%, a ljudi iz oblasti zdravstva samo 3.1%.

Treba uraditi još neka istraživanja kako bi se došlo do podataka o uticaju marihuane na svakodnevne aktivnosti i radnu sposobnost, piše inverse.com. Ovo je prvi put da su podaci o ovoj oblasti ovako dobijeni i objavljeni. Nedostatak ovog istraživanja je u tome što ne precizira da li su ispitanici koristili marihuanu samo jednom u proteklih mesec dana, ili su koristili više puta.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA