≫ 

Evo kako samo jedan dan varanja tokom dijete može da utiče na vaše telo

Odlučili ste da smršate i krenuli sa dijetom, ali one krofne u izlogu izgledaju tako prokleto dobro

  • 0

Sladoled, palačinke, mafini - postali su predmet vaše žudnje, ali se brinete kako će to da utiče na vaše mršavljenje i dijetu koju ste započeli u nadi da smršate još malo pre odlaska na more.

Postoji 12 vrsta gladi, a svaka od njih može da se kontroliše na različite načine

Imamo za vas dobre vesti: varanje s vremena na vreme može da utiče pozitivno na vaše mršavljenje i neće da upropasti ceo proces mršavljenja koji ste započeli.

Nagradite sebe s vremena na vreme za upornost i dobre rezultate. Foto: Pixabay.com

Salata i zdrava hrana na koju ste se preorijentisali učiniće mnogo toga dobrog za vaše zdravlje i liniju, ali to može da uradi i “mali greh”. Ne samo da će učiniti da se osećate manje depresivnim, sprečiće i da se prejedate kada je zabranjeno voće u pitanju, a može i da ubrza vaš metabolizam. Prema rečima stručnjaka, kada smo na dijeti dolazi do smanjenog lučenja leptina, hormona koji čini da se duže osećamo siti.

Ako ne znate koliko često je u redu imati dan za varanje, onda možete da primenite metod Kim Kardašijan. Rijaliti zvezda pridržava se stroge dijete koja se bazira na laganim proteinima, ugljenim hidratima, voću i povrću, a njen trener preporučuje varanje jednom u 10 dana. Tako možete da jedete sve što želite bez opasnosti da ugrozite vaš proces mršavljenja.

Ona ima strogi režim ishrane koji joj dozvoljava da zgreši jednom u 10 dana. Foto: Twitter/@KimKardashian

Lični trener poznatih Magnus Ligbak, sa kojim rade Keti Peri i Gal Gadot, ima malo drugačiju metodologiju pa on savetuje da 17 od 20 obroka budu zdravi.

Ukoliko ste sigurni i rešeni da smršate, najbolje bi bilo da se pridržavate režima zdrave ishrane sve dok ne primetite rezultate vaše dijete. Ukoliko počnete sa danima u kojima ćete varati prerano, to može da vas udalji od vašeg cilja. Kada se naviknete da se hranite zdravo i osećate se dobro bez stalnih napada žudnje za slatkim i nezdravim, uvedite ovakav dan koji ćete praktikovati onako kako vam vaše telo nalaže.

VIDEO: Zbog specifične ishrane, ovaj sport vodi u SMRT

(Telegraf.rs/popsugar.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA