≫ 

4 stvari koje svaki muškarac mora da uradi ako hoće da se reši pivskog stomaka

Posle treninga se istuširajte hladnijom vodom, to sagoreva dodatne kalorije tako što telo mora više da radi kako bi podiglo temperaturu

  • 4

Jedan od najtežih delova tela za skidanja sala je stomak, on baš i ne voli da se rešava nasloga koje je dugo vremena skupljao. Međutim, postoje vežbe koje vam mogu pomoći da ubrzate proces skidanja sala sa stomaka.

Promeniće vam lični opis: Ovo je najbolja frizura za tanku i retku kosu (FOTO)

Ovo su 4 obavezna koraka, ako hoćete da se rešite pivskog stomaka:

1. Preispitajte svoju ishranu

Pokušajte da smanjite količinu šećera i ugljenih hidrata u ishrani: zamenite gazirani sok sa čajem, slatkiše sa orašastim plodovima, a šećer sa medom. Jedite više povrća i vlakana.

Foto: Pixabay.com / Pokušajte da smanjite količinu šećera i ugljenih hidrata u ishrani

2. Rešite se suvišne težine

Trčite 30 minuta dnevno i ubrzo ćete videti pozitivne promene u obliku vašeg tela. Ako vam je teško da trčite 30 minuta na početku, možete hodati. Trčanje sagoreva 2,5 puta više kalorija nego hodanje.

Plivajte najmanje 30 minuta 2-3 puta nedeljno. Izaberite stil i tempo koji volite. Najvažnije je da ostanete u pokretu, jer svaka vežba u vodi vam pomaže da izgubite težinu: jedan sat intenzivnog plivanja vam može pomoći da potrošite 500 kalorija.

Vožnja bicikla je jedna od osnovnih vežbi koje možete raditi ako želite da izgubite težinu. Uradite to 2-3 puta nedeljno u prijatnom tempu.

Foto-ilustracija: Profimedia / Trčanje sagoreva 2,5 puta više kalorija nego hodanje

3. Ojačajte trbušnjake

Kardio vežbe će vam pomoći da izgubite dodatnu težinu, ali neće učiniti vaš stomak apsolutno ravnim. Potreban vam je složen pristup gde možete izgubiti težinu i ojačati mišiće.

Vakuum je odlična vežba. Da biste to učinili, samo izdahnite sav vazduh iz pluća, povucite svoj abdomen prema kičmi i zadržite dah 15-20 sekundi. Ponovite ovo 10 puta, 3-4 puta dnevno i nekoliko nedelja kasnije, primetićete da je vam je struk postao manji.

"Plank" je jednostavna, ali vrlo efikasna vežba. Uradite to 2-3 puta dnevno u trajanju od 30 sekundi, postepeno povećavajući trajanje. Osim sagorevanja kalorija i učvršivanja trbušnjaka, to čini vaš položaj tela boljim i olakšava bol u leđima.

Foto: Pixabay.com / Kardio vežbe će vam pomoći da izgubite dodatnu težinu, ali neće učiniti stomak ravnim

4. Oslobodite mišiće

Vežbe "trbušnjaci" će učiniti vaše trbušne mišiće i stomak jačim. Jačanje vašeg stomaka je pod pritiskom drugih mišićnih grupa. Probajte različite vrste "trbušnjaka" kako biste razvili svoje trbušne mišiće.

Podizanje nogu. Lezite na leđa i stavite ruke na pod za ravnotežu. Polako podignite noge,  10-15 puta. Primetićete značajan napredak za samo 30 dana.

Posle treninga, istuširajte se hladnijom vodom. Niske temperature ne samo da pomažu u smanjivanju količine mlečne kiseline u telu (ona izaziva bol u mišićima) već i sagoreva dodatne kalorije tako što telo više radi da bi podiglo temperaturu.

Foto: pixabay.com / "Trbušnjaci" će učiniti vaše trbušne mišiće i stomak jačim.

(Telegraf.rs / Izvor: brightside.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA