≫ 

Evo kako treba da operete plastičnu, a kako staklenu flašu za vodu - da ubijete sve opasne bakterije

Želite da sačuvate okolinu i koristite flašice za vodu koje nisu za jednokratnu upotrebu? Bravo za vas!

  • 0

Flašice za vodu koje nisu za jednokratnu upotrebu su veoma praktične, ali u većini slučajeva mogu da nam ugroze zdravlje jer umesto da ih operemo mi ih samo ponovo napunimo i tako iz dana u dan.

Od migrene do otkazivanja bubrega i raka - štetni uticaji ruževa za koje žene moraju da znaju (VIDEO)

Bilo da je flašica napravljena od nerđajućeg čelika, plastike ili stakla, veoma je važno da je sterilišite svakog dana. Radi se o sredini koja je vlažna i pogoduje razvoju mnogih bakterija koje mogu da dovedu do pojave mučnine, povraćanja i dijareje.

Sportske flašice su veoma opasne po zdravlje ako se ne peru redovno. Foto: Pixabay.com

Najčešće se u ovakvoj sredini razvija bakterija ešerihija koli koja dovodi do gastroenteritisa, trovanja hranom i pojave buđi. Flašu možete da čistite specijalnim četkama za čišćenje flaša ili četkicom za zube, a možete i da primenite neko od sledećih sredstava.

Mašina za pranje sudova

Obavezno proverite da li vaša flašica sme da se pere u mašini za pranje sudova. Podesite program za pranje vrelom vodom kao i sušenje vrelim vazduhom koji će ubiti bakterije.

Voda i deterdžent

Posebno obratite pažnju na flašice koje koriste deca. Foto: Pixabay.com

Jedna od najbezbednijih metoda čišćenja flaše za vodu jeste uz pomoć tople vode, deterdženta i sunđera za pranje sudova. Nakon pranja obavezno dobro osušite flašicu.

Sirće

Sipajte alkoholno sirće do polovine flaše a drugu polovinu ispunite običnom vodom. Ostavite da tako odstoji preko noći i ujutru je isperite vodom.

Hidrogen 3%

Zdravlje treba da vam bude na prvom mestu. Foto: Pixabay.com

Ukoliko se unutar flaše stvorila sluzava skrama ili neprijatan miris onda je ova metoda idealna. Operite flašicu toplom vodom i deterdžentom, a onda sipajte hidrogen do 1/4 flašice, promućkajte flašicu koja je lepo zatvorena i nakon toga isperite vodom.

VIDEO: Da li prdež može da produži život

(Telegraf.rs/health.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA