≫ 

Sagorevaju li čučnjevi zaista masti i kako ih treba pravilno izvoditi za najbolje rezultate

Čučnjevi su jedna od omiljenih vežbi za gluteus i noge

  • 0

Vežbe bez dodatnog opterećenja koje izvodimo samo sa sopstvenom težinom nalaze se na vrhu lestvice mnogih trenera, a među vežbačima čini se da su omiljeni čučnjevi.

Evo koliko tačno tegovi moraju da budu teški ako želite da "skinete" stomak i zategnete zadnjicu

Pošto ne koristite opremu i trenirate samo sa svojom težinom, čučnjevi su idealni da vam toniraju noge, igrade lepu zadnjicu i smanje masti u telu. Ali, da li je sve ovo zaista tačno? Hoćete li imati rezultate nakon što uradite na stotine čučnjeva?

Čučnjevi su idelani za oblikovanje zadnjice. Foto: Pixabay.com

Odgovore smo potražili od poznatih ličnih trenera. Većina vežbača koji duže vreme idu u teretanu i nisu početnici, čučnjevi su gubljenje vremena. Posebno ako su u stanju da ih rade i sa većim opterećenjem, ali za početnike čučnjevi su idealni za početak treniranja.

Lični trener i dijetetičar Džim Vajt preporučuje ljudima da počnu sa običnim čučnjevima pre nego se odluče da probaju neke druge vrste čučnjeva.

- Obični čučnjevi su odlični za početnike jer ima pomažu da nauče kako da pravilno izvode ovu vežbu i izbegnu povrede. Kako im vremenom čučnjevi postaju lakši, onda treba da probaju čučnjeve sa skokom jer će tako njihov puls biti brži i sagoreće više kalorija. Dodavanjem opterećenja pri izvođenju čučnjeva povećava se broj sagorenih kalorija kao i ubrzanje baznog metabolizma i sagorevanje masti, rekao je on.

Pored čučnjeva trebaće vam i neke druge vežbe. Foto: Pixabay.com

Neki ljudi su više zainteresovani za podizanje tegova nego za rad sa sopstvenom težinom. Čučnjevi su jedna od ključnih vežbi za izgradnju mišića i opšte beneficije za fitnes. To je jedna od najintenzivnijih vežbi koje možemo da radimo. Trener Vajt savetuje da vremenom povećavate opterećenje kako biste ubrzali metabolizam i sagoreli masti.

Ukoliko želite da sagorite masti u donjem delu tela, onda nebrojeno ponavljanje čučnjeva neće mnogo toga da uradi za vas. Trebate da gubite na težini srazmerno i svuda kako biste smanjili masti, a ovo se postiže smanjenjem broja unetih kalorija i vežbanjem. Genetika može da vam doprinese gubitku masti,a  čučnjevi u svemu tome mogu mnogo da vam pomognu.

Foto: Pixabay.com

Za bolje rezultate on predlaže da posle početnog perioda počnete da radite čučnjeve sa tegovima, kao i čučnjeve sa skokovima u intervalima. Dakle, dobili smo odgovor koji smo tražili - čučnjevi sagorevaju masti, ali ne trebate da se oslanjate samo na njih kada je borba sa masnim naslagama na nogama u pitanju. Kombinujte ih sa drugim vežbama za jačanje mišića jer tako ćete smanjiti masti i izgraditi mišiće. Ne očekujte da će 100 čučnjeva dnevno da učine čudo za vaše noge, jer ćete vremenom morati da dodate neke tegove u vežbanju.

VIDEO: Ova devojka ima jednu od najlepših guza na svetu

(Telegraf.rs/www.popsugar.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA