Donji veš koji nosi vaš partner može da bude razlog zašto ne možete da ostanete u drugom stanju

Sterilitet kod muškaraca sve je češća pojava u poslednje vreme

  • 0

Sterilitet je problem sa kojim se suočava veliki broj parova, a nije uvek problem kod žena već je sterilnost kod muškaraca podjednako zastupljen kao i kod žena.

Gojaznost negativno utiče na plodnost - ako želite bebu evo na šta morate da obratite pažnju

Ono na šta naučnici ukazuju jeste da nošenje komotnih bokserica, ili još bolje nenošenje donjeg veša uopšte, može da poveća plodnost kod muškaraca. Pitanje “bokserice ili obične gaće” podelilo je muškarce i predstavlja večitu dilemu. Odgovor na ovo pitanje može da ima veliki značaj za parove koji pokušavaju da začnu bebu.

Gaće koje nosi vaš partner mogu da utiču na to hoćete li ostati u drugom stanju. Foto-ilustracija: pixabay.com

Istraživači sa Univerziteta Harvard otkrili su da kvalitet i kvantitet sperme kod muškarca zaista varira u odnosu na model donjeg veša koji koriste. Kada je reč o spermi i plodnosti, što je više ima to bolje, a što su plivači brži i sposobniji to je začeće izvesnije. Muškarac tokom života proizvede oko 525 miliona spermatozoida pa su njegove zalihe prilično ograničene. Kada muškarac ejakulira on izbaci oko 1,2 miliona spermatozoida čiji je zadatak da oplode jednu jajnu ćeliju i zbog toga moraju da budu zdravi.

Kako bi sperma bila zdrava neophodno je da bude na određenoj temperaturi, pa su zbog toga testisi van tela jer tako mogu da se hlade kada je toplo ili ugreju kada je hladno. Promena temperature u mnogome utiče na kvalitet sperme pa se i najmanja oscilacija može odraziti na plodnost.

Kvalitet sperme zavisi od temperature i veša koji nosite. Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Kako bi ispitali uticaj donjeg veša, istraživači su posmatrali 656 muškaraca koji su se podvrgli tretmanu veštačke oplodnje sa svojim partnerkama. Svi su bili starosti od 18 do 56 godina, a 53 odsto njih je nosilo bokserice. Ova grupa je imala više sperme i najmanje hormona koji su zaduženi za kontrolu telesne temperature. Oni su imali 25 odsto šansi više da ostanu u drugom stanju sa partnerkama, 17 odsto više sperme i 33 odsto više aktivnih plivača u jednom uzorku ejakulanta.

Ovi muškarci bili su mlađi i u boljoj formi. Iznenađujuće je to što su oni više vremena provodili u đakuziju, za koji se smaptra da je loš za spermu. Muškarci koji su nosili tesne gaćice imali su manje količine sperme i samim tim su bili manje plodni.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA