≫ 

Eterična ulja mogu da budu opasna: Ovo je jedini način da ih bezbedno koristite

Ako je nešto prirodno ne znači da je i nužno dobro po nas i naše zdravlje

  • 0

Iako su eterična ulja prirodna, ona su u većini slučajeva veoma jaka i kada se pogrešno upotrebljavaju mogu da budu rizična.

Najveća napast na svetu vam više ne može ništa: Kako da sami napravite sprej protiv grinja?

Morate da znate da nisu sva eterična ulja ista, pa je najvažnije da pronađete kvalitetno eterično ulje.

Kupovina i upotreba

Eterična ulja su veoma dobra za mnoge tegobe, ali samo ako se oprezno koriste. Foto: Pixabay.com

Iako je dobra osobina da budete štedljivi, kod kupovine eteričnih ulja nemojte da štedite na novcu. Čak i kada vidite da na bočici piše “100% prirodno” pročitajte sve sastojke od kojih je ulje koje kupujete napravljeno. Uzimajte uvek samo proverene i priznate proizvođače.

Kupujte ulja koje proizvode manje kompanije, jer u velikim ulja dugo stoje u skladištima pa mogu da izgube terapeutska svojstva. Neka ulje uvek bude u tamnijoj bočici jer je tako zaštićeno od sunčevih zraka. Izbegavajte sve bočice na kojima ne piše da je ulje bezbedno za konzumaciju.

Neka ulja koja se konzumiraju direktno mogu da izazovu probleme u organizmu, a kada ih koristite na koži počnite polako jer možete da izazovete oštećenja, iritaciju i opekotine.

Ko sme da koristi eterična ulja?

Eterična ulja mogu da budu veoma opasna po vaše kućne ljubimce. Foto: Pixabay.com

Smatra se da su potencijalno otrovna za fetus pa je preporuka da izbegavate eterična ulja tokom trudnoće. Oprezno ih koristite i ako imate kućnog ljubimca jer eterična ulja mogu da budu otrovna i po njih. Ako pas ili mačka dođu u dodir s eteričnim uljima kod njih može da dođe do promene raspoloženja, depresije, niske telesne temperature, povraćanja i proliva.

Odaberite ono koje je najbolje za vas

Ulje peperminta odlično je za podizanje energije. Foto: Pixabay.com

Svako eterično ulje ima svoju svrhu, pa tako ako imate problema sa spavanjem lavandino ulje ej najbolje za vas, a odlično je i za opuštanje. Ulje peperminta dobro je za energiju, a može da poboljša pamćenje i budnost. Za smanjenje teskobe, depresije i anksioznosti koristi se limunovo ulje, dok je protiv stresa najbolje ulje ilang-ilanga.

Mogu li smešni izrazi lica da učine da izgledamo mlađe?

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA