≫ 

Svaki obrok koji sam deci morala da spremam u Americi bio je izazov - sve dok u prodavnici nisam ugledala proizvod koji je sve to promenio

Od očajne domaćice sam u trenutku postala najsrećnija majka na svetu

  • 6

Napustila sam svoju zemlju, ali neke stvari su krenule za mnom i stigle me čak u SAD. Bila sam presrećna kada sam tamo u prodavnici ugledala našu salamu, jer je to učinilo da se ponovo osetim kao kod kuće. O tome koliko je zdravija od njihovih proizvoda bi trebalo roman napisati.

Naime, još davne 2005. sam se sa mužem i dva malena dečaka, moja sina, preselila u Čikago. Ispunjavala sam sve poslovne uslove, pa se oko toga nisam brinula. Takođe, deca su bila jako mala, pa se ni oko njihovog uklapanja nisam brinula.

U početku, najviše me je opterećivalo gde i kako ćemo se smestiti. Ali samo nakon 24 sata sam shvatila da to nije važno, da nam veći izazov predstavlja hrana.

Sve je bio problem, nisu trpeli ni miris ni ukus tamošnje hrane, a ja nisam imala gde i šta da im spremim. Učinilo mi se kao najbolje moguće rešenje da se prvih nekoliko dana oslonim na njihove mesne prerađevine, ali mnogo sam se pokajala jer ih deca uopšte nisu prihvatala, odbijala su da jedu a nas je hvatala panika.

Alarmirala sam muža, brzo smo se organizovali i počela sam da kuvam ponešto što je najviše ličilio na našu kuhinju. Sve bih učinila da deca ne preživljavaju više stresa od onog što je neophodno.

A onda sam u frižideru velikog američkog marketa videla proizvod koji svi jako dobro poznajemo po njegovom kvalitetu i ukusu - našu salamu, moju POLI.

Foto: Pixabay.com

Taj dan kada sam naletela na POLI nakupovala sam gomilu proizvoda. Bukvalno sam napravila slavlje u kući, jer sam se osetila kao da sam vraćena u detinjstvo, kada sam bila potpuno bezbrižna.

Dok se moja porodica okupljala već sam počela da predstavljam proizvode kao u reklami, a deca su jedva čekala da sve to probaju. Oni su bili u čudu jer me nisu videli tako srećnu gotovo 15 godina.

Oni jesu imali priliku tokom odmora da probaju POLI a sada kada sam im rekla da ga možemo kupiti i u našem marketu u SAD-u, shvatili su zašto sam uzbuđena, jer su se i sami tako osećali.

Iznenadila me je još jedna divna informacija. Mi koji živimo preko Atlantskog okeana više ne moramo da čekamo da POLI proizvodi stignu iz domovine - sada se prave direktno u SAD i mnogo brže stižu na rafove marketa, dok se sastojci, a naravno i začini dovoze baš iz Ptuja.

Foto: Promo

Da bi "moj praznik" što duže trajao, čak smo napravili glasanje u kući  koji je to POLI proizvod najlepši i dobili smo pobednika. Oba moja sina, sad već tinejdžera su odabrali Poli sa sirom. A sve mi se čini da je na njihov izbor uticao i poznati košarkaš Luka Dončić koji je takođe veliki fan Poli a sigurna sam da ne bi izabrao loš proizvod jer mora da se brine o svom telu i zdravlju kako bi nastavio da donosi pobede svom, ali sada i našem omiljenom košarkaškom klubu, Dalas Maveriksima.

Tih dana sam poslužila i neke komšinice, ali i koleginice POLI proizvodima. Baš sam im pričala koliko su kvalitetni i savršeno ukusni. Zaista se ljudi oduševe u Americi kada probaju tako nešto, jer to na njihovom tržištu gotovo da ne postoji.

Uzbuđenje me je držalo danima, a deca su rekla da sam kao POLI promoter, ali ja sam samo osećala kako je nakon tolikih godina bio rešen jedan od krucijalnih problema u mom inače sjajnom životu u SAD-u i kako sad napokon mogu da se opustim i na miru - jedem.

(Telegraf.rs / pr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mama

    8. mart 2019 | 09:16

    Е јеси их усрећила свака ти част

  • Čiča

    8. mart 2019 | 10:39

    Vidi se da si domaćica.

  • Ljiljana

    8. mart 2019 | 10:51

    U Čika možete kupiti sve od naših proizvoda,šta god vam padne na pamet iz celog sveta,plus što hrana nije atak na budžet kao kod nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA