Pomešajte tri sastojka za kuvanje i više nikada nećete videti bubašvabu u svom domu (VIDEO)

Većinu stvari za eliminisanje insekata ne morate da kupujete, jer ih sigurno imate u svom domu

  • 2

Niko ne želi da životni prostor deli sa neželjenim gostima. Pored komšinice, koja obično dođe u nevreme i ne zna da ode kada treba, to mogu da budu i insekti.

Isecite ovo JEFTINO VOĆE na pola, stavite ga nasred sobe - i IZBACIĆETE sve komarce iz kuće

Više nikada je nećete baciti: Stavila je iskorišćenu kesicu čaja na ruku i ostala bez teksta

Najjeftiniji načini da se rešite dosadnih MRAVA!

Bube, mravi, pauci, miševi, samo su neki od insekata koji se s vremena na vreme pojave u vašoj kući. Oni su posebno aktivni na leto i zato vam sada otrkivamo nekoliko saveta kako da ih uklonite bez kupovine štetnih hemikalija.

Foto-ilustracija: Profimedia.rs Foto-ilustracija: Profimedia.rs

Mravi

Sok od limuna sprečiće najezdu mrava. Pospite kritična mesta sveže isceđenim sokom od limuna, jer limunska kiselina mravima smeta i čim je osete, udaljavaju se od nje. Iscedite limunov sok duž pukotina i u pukotine.  Protiv mrava možete koristiti i kredu, kao i mešavinu cimeta i karanfilčića. Pošto ne vole jake mirise, efikasna je i mešavina vode i vinskog sirćeta.

Buve

Borna kiselina je korisna protiv buva, sve što treba da uradite je da je pospete na površinu gde mislite da se kreću. Ni buve na vašem ljubimcu nisu neuništive. Dovoljno je da u 200 mililitara hladne vode sipate 100 mililitara jabukovog sirćeta i utrljate preparat na dlaku. Vodite računa da ova susptanca ne dođe u kontakt sa očima vašeg psa ili mačke.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Bubašvabe

Bubašvabe možete oterati bez upotrebe opasnih hemikalija tako što ćete pomešati dve kašičice sode bikarbone, dve kašičice brašna i dve kašičice šećera. Ovu mešavinu pospite po mestima kao što su kuhinaj, kupatilo ili ispred ulaza u stan.

Svaki od sastojaka ove smese ima svoje delovanje. Šećer će namamiti bubašvabe, brašno će im zasmetati dovoljno da ih soda bikarbona uništi.

Miševi

Ako ste primetili miša u kući pospite malo borne kiseline po podu jer oni ne vole da je osete na šapama i mala je verovatnoća da će se vratiti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vespa-zijan

    9. jun 2017 | 19:04

    Ne smetaju mi mravi i drugi insekti. Lopovi, izdajnici, prevaranti, siledzije, ubice ! To mi smeta, a na zalost Srbija je prepuna tih i takvih !!!!

  • ZVEZDA

    9. jun 2017 | 13:44

    Protiv mrava pospite prašak za pecivo po putiću gde idu, provereno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA