Emitovana prva epizoda novih "Kamiondžija" s Jezdićem i Stanićem: Jedna scena je bila najupečatljiva

Kakvi su vaši utisci posle prve epizode?

Nenad Jezdić i Tihomir Stanić / Foto: Promo

Publika kraj malih ekrana je večeras, 28. decembra, na prvom programu RTS-a mogla da pogleda prvu epizodu dugo očekivane serije "Kamiondžije d.o.o" reditelja Filipa Čolovića, koja je snimljena po scenariju Gordana Mihića, i koja je svojevrsni omaž legendarnim "Kamiondžijama", u kojem su glumili Pavle Vuisić ( igrao je Paju) i Miodrag Petrović Čkalja ( igrao je Jareta).

Ono što smo mogli da vidimo u ovom ostvarenju jeste kako su se snašli velikani našeg glumišta Nenad Jezdić i Tihomir Stanić, koji igraju glavne uloge, likove Baje (Jezdić) i Žiće (Stanić), vozače autobusa u gradskom saobraćajnom preduzeću u Ubu.

(Nenad i Tihomir) Nisu Paja i Čkalja, ali to nisu ni planirali, niti, ruku na srce, to treba da budu. Ipak, Jezdić i Stanić imaju neobičnu energiju kada se zajedno nađu u kadru, što teško može da porekne neko je odgledao prvu epizodu "Kamiondžije d.o.o." večeras na RTS-u. Mada, od dva vrsna glumca manje nismo ni očekivali.

Gluma, kao što smo i očekivali, bila sjajna, a ono što je donelo osveženje, jesu i kadrovi iz prvih scena epizode – da podsete gledalaštvo domaćih serija da se Srbija ne svodi samo na četiri, pet beogradskih opština. Mnogo je veća, šira, življa i lepša..

Možda i najupečatljivija scena u prvoj epizodi jeste kada Žića sa porodicom gleda jednu od epizoda originalne serije "Kamiondžije" sa Pajom i Čkaljom.

- Tata, ko su ova dvojica? - pitao je sin Žiću.

- To su Miodrag Petrović Čkalja i Pavle Vuisić - rekao je Žića.

- A šta su oni? - pitao je dečak.

- Glumci, sine. Veliki srpski glumci - rekao Žića.

- Šta glume? - pitao je dečak

- Ono što im napišu... - rekao je Žića, koji je potencirao važnost scenarija.

Nakon razgovora, javlja se jedna velika ideja. Dečak je na kraju shvatio da su Paja i Jare bili kamiondžije, te je posavetovao da njegov otac Žića, kao i kum Baja, koji je ostao bez posla u prvoj epizodi, postanu kamiodžije.

Njihove dogodovštine pratićemo u narednim epizodama, a kako vam se dopala prva epizoda serije "Kamiondžije d.o.o".

Video: Miloš Biković kao Džejms Bond: Odelo, helikopter...

(Telegraf.rs)