Sedam namirnica koje pojačavaju želju za seksom

Ukoliko je vama ili voljenoj osobi u poslednje vreme malo utanjila želja za vođenjem ljubavi, pravi trenutak je da, za početak, promenite ishranu. Ovo su namirnice koje povećavaju seksualnu želju

U svakoj vezi, u svakom braku, dešavaju se periodi “suše”, kada partnerima baš i nije do seksa. Ipak, ako se ovo dešava već neko duže vreme, dobro bi bilo da malo “začinite” stvari. A kako bolje, do li ukusnom hranom koja ima afrodizijačko dejstvo?

Ako budete jeli ovu hranu bićete spremni za seks u svakom trenutku

Koliko imate godina? Evo kad je najbolje vreme da imate SEKS!

HRANA ZA PENIS: Evo od čega ćete imati super snažnu erekciju!

UBICE STRASTI: Ova hrana nikako ne ide uz seks!

Seksolozi znaju da određene namirnice mogu i te kako da pomognu da se poboljša raspoloženje za seks i pojača libido, jer podstiču lučenje hormona koji mame na zbližavanje i seks.

Ovo je lista najvažnijih afrodizijaka, koji su vam dostupni u svakom trenutku:

Semenke bundeve

Takozvane “bele semenke” deluju poput antidepresiva. Predstavljaju odličan izvor triptofana, esecijalne aminokiseline koja podstiče lučenje serotonina, melatonina i nikotinske kiseline.

Pa tako, bundevine semenke poboljašavaju san, raspoloženje, a pomažu i kod sezonskih poremećaja. Međutim, njihova najveća vrlina je što održavaju zdravlje prostate, ključnog organa za muško reproduktivno zdravlje, a samim time i seksualnu želju.

Jabuka

Stručnjaci su otkrili da oni koji redovno konzumiraju ovo voće bogato fitoestrogenom imaju bolje i prijatnije seksualne odnose.

Takođe, jabuke podstiču lučenje testosterona, hormona koji je bitan ne samo za muškarce, već i za žene. On pojačava osetljivost bradavica i klitorisa za vreme seksualnog odnosa, a pritom sprečava osteoporozu i pomaže u održavanju kognitivnih funkcija.

Zeleni čaj

Flavonoidi iz zelenog čaja jačaju seksualnu želju podsticanjem krvotoka u donjem delu tela.

Isto tako, teanin stimuliše lučenje dopamina, hormona bliskosti, koji kod oba pola jača potrebu za vođenjem ljubavi.

Crno vino

Istraživanja su dokazala da žene koje popiju jednu do dve čaše crnog vina imaju pojačani polni nagon. Vino je puno antioksidanata, koji poboljšavaju krvotok u donjem delu tela što rezultira povećanom seksualnom željom.

Zato se i kaže da od vina ume da “uzavri krv”.

Spanać

Žene koje konzumiraju spanać lakše doživljavaju orgazam, a amuškarci lakše postižu erekciju.

Takođe, spanać je bogat cinkom, mineralom ključnim za mušku plodnost, ali i magnezijumom koji kod žena podstiče lučenje estrogena.

Ljuta papričica

Od davnina je poznato je da ljuta hrana ima afrodizijačko dejstvo. Stvar je u tome što podstiče cirkulaciju, pa se krv sjuri do polnih organa, što automatski budi želju.

Isto tako, biber, feferonke i čili papričice podstiču lučenje endorfina, hormona koji rasplamsava strast.

Brazilski orasi

Brazilski orasi bogat su izvor selena, vitamina E i magnezijuma, hranljivih materija koje podižu nivo testosterona i povećavaju seksualni nagon.

Jedino što se s njima ne sme preterivati, već je prava doza 2-3 oraha na dan.

O kojim temama biste voleli da čitate? Ostavite komentar

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)