MAČO MUŠKARCI KRAĆE ŽIVE: Veruj u sebe i ne idi kod lekara!

Nakon serije intervjua sa ženama i muškarcima, istraživači su ustanovili da pripadnici jačeg pola ređe odlaze kod doktora

Zašto muškarci žive kraće od žena, pitanje je na koje su naučnici ponudili niz odgovora, od veće upotrebe droga, alkohola i cigareta, do veće izloženosti nasilju. Ali, psiholozi sa Ratgers Univerziteta, krivca su našli u mačo stavu.

Nakon serije intervjua sa ženama i muškarcima, istraživači su ustanovili da pripadnici jačeg pola ređe odlaze kod doktora. Kad su i išli, birali su muškarca, verujući da je on stručniji od žene u belom mantilu.

Da, muškarci žive kraće od žena! Ali, zato u krevetu...

Ali, čak i tada nisu bili potpuno iskreni u opisivanju zdravstvenih problema. Najmanje su kod lekara odlazili mačo muškarci koji su verovali da u slučaju zdravstvenih tegoba treba da budu jaki, hrabri i da se oslone na sebe.

BAKA OD 109 GODINA OTKRILA TAJNU: Izbegavajte muškarce i živećete večno! (VIDEO)

Kako kažu naučnici, muškarci su vaspitani da budu jaki i da ne pokazuju slabost pred drugima, makar taj drugi bio i profesionalac. Istraživanje koje bi trebalo da upozori mačo muškarce da razmisle o svom stavu i tako sebi sačuvaju život, objavljeno je u magazinu "Preventivna medicina".

(Telegraf.rs / Izvor: novosti.rs)